BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.431,90
SAĞLIK

Botox uygulamaları nelerdir?

Dr. Hüseyin Tırman, Botox uygulamaları ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Botox yüzümüzdeki kas dengelerini sağlamak için ya da kas güçlerini yüzümüzün şekil değişikliğine sebep olan vektörleri ortadan kaldrımak için kullandığımız bir ilaçtır.


Botox yılan zehrinden mi yapılıyor?


Botox bilinin aksine yılan zehri olmadığı gibi Bakanlık tarafından ruhsatlanmış bir ilaçtır. Botox tedavilerinde hastaların mimik kırışıklığı dediğimiz hareket halindeki kırışıklıkları ve varsa yüzündeki asimetriler düzeltilebilir.


Botox hangi tedavilerde etkilidir?


Botoxu özellikle yerleşmemiş alın çizgilerinde ve kaz ayaklarında kullanabiliriz. Yine bu çizgiler burun kenarında olabilir. Üst dudağı çok fazla güçlü olan ve güldüğünde diş eti gözüken hastaların tedavisi için botox etkili bir yöntemdir. Zaman içerisinde kaslarımızın güçlenmesi ile oluşan somurtkan, üzgün yüzün tedavisinde de kullanılabilir. Yüzün kare olmasına sebep olan gece diş sıkmalarından kaynaklanan bölgede de botoxu kozmetik açıdan kullanabiliriz ki bu hastalar tedavi sonrasında diş sıkmalarının daha iyi olduğunu söyleyebilmekte.En son ağız çevresinde çene bölgesinin yukarı ve güçlenerek, zorlanarak oluşturduğu kırışıklıklarda botox uygulaması faydalı bir tedavi yöntemidir. Hastaların boynunudaki dikey çizgilerde de botox etkili olur. Ayrıca çok fazla terleyen hastaların koltuk altlarına, el ve ayaklarına da botox uygulanabilmektedir.