BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
GÜNCEL

Binali Yıldırım'dan flaş öğretmen ve polis açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım, kamuya alınacak öğretmen ve polis sayısıyla da ilgili bilgi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım bugün gerçekleşen AK Parti grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 07 Ağustos'ta gerçekleşen Yenikapı şöleniyle de ilgili konuşan Yıldırım, "Hepimiz oradaydık, Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik. Türkiye büyük bir uzlaşma kapısını aralamıştır. Bunu koruyacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının satır başları şöyle:

15 BİN ÖĞRETMEN, 10 BİN POLİS ALINACAK

Buradan öğretmen adaylarımıza, polis adaylarımıza yeni bir müjde veriyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız yeni öğretim yılı için 15 bin yeni öğretmen alacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak. Ekonomi yönetimimiz yatırım ortamını iyileştirmek için yeni kararlar aldı. Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. 

7 Ağustos bir milattı. Hepimiz oradaydık. Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik.Türkiye büyük bir uzlaşma kapısını aralamıştır. Bunu koruyacağız. İstanbul’da 5 milyon vatandaşımız darbecilere en güçlü sesiyle karşı çıktı. 79 milyon vatan evladıyla hep oradaydık. 

Yan yana omuz omuza demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlü, daha kudretliyiz. 15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Türkiye 15 Temmuz’da darbeyi yendi. Türkiye’nin her köşesinden insanımız demokrasi için hakka yürüdü. Çanakkale şehitleri gibi Kurtuluş Savaşı şehitleri gibi hakka yürüdüler. 

“10 MİLYON VATAN EVLADI MEYDANLARDAYDI”

7 Ağustos’ta insanımız demokrasi zaferinin mührünü Yenikapı’ya vurdu. Yenikapı’da ve Türkiye’nin her köşesinde 10 milyon vatan evladı meydanlardaydı. İstanbul’da ve diğer 80 ilimizde 79 milyon vatandaşımızla birlikte dosta güven, düşmana korku veren duruşumuzu bir kez daha ortaya koyduk. 

“O HAYASIZ YALANCIDAN MUTLAKA HESAP SORULACAK” 

7 Ağustos’ta bütün dünyanın gözü üzerimizdeydi. 240 şehidimizi görmeyenler, Türkiye’yi otoriterleştirmeye çalışanlar bu tabloyu gördükten sonra bakalım ne diyecekler. O terörist başı Türkiye’ye gelecek, hesap verecek. (idam isteriz sloganları) Meclis’i bombalatan, Türk insanının silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı alacak. O din bezirganından, o hayasız yalancıdan mutlaka hesap sorulacak. 

O alçakça darbe girişimine karşı hep birlikte durduk. Bu demokrasi tarihinde bir ilktir. Halkın gücünün tankın gücünden büyük olduğunu bir kez daha 15 Temmuz gecesi gösterdik. Daha fazla çalışacağız, halkın üzerinde oyun kuranların oyunlarını boşa çıkaracağız. Bildiğiniz gibi CHP ve MHP Genel Başkanları ile görüşme yaptık, OHAL kapsamında çıkardığımız KHK’larla ilgili bilgilendirdik. Genelkurmay Başkanlığı’nı ziyaret ettik ve 15 Temmuz’un kalan izlerini yakından gördük. 

"EŞSİZ BİR MUTABAKAT SAĞLANDI"

Milletimiz fitneye, tefrikaya geçit vermedi. Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı. Paralel kaybetti, hukuk kazandı. Yarın demokrasi nöbetlerimize bir virgül koyacağız. Meydanlardaki coşkuyu bir an olsun düşürmeyen gençleri alınlarından öpüyorum. Biz dedik ki gençler apolitik, memleket sorunlarıyla ilgilenmiyor. Ne kadar yanılmışız. Onlar tankları durdurdular. Hayat devam ediyor. Darbeciler kriz ve kaos bekliyordu ama avuçlarını yaladılar. Türkiye’de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha  da pekişti. Eşsiz bir mutabakat ve uzlaşma sağlandı. Şimdi Türkiye’de istikrar daha güçlü. Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır. 11 milyar doları Türk Lirası’na çevirerek ekonomiye can verdiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR