BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
İŞÇİ

Binali Yıldırım taşeron için ne demişti?

Taşeron işçilerin gözü yeni hükümette. Peki taşeron işçiler ne zaman kadroya geçirilecek? Yeni Başbakan Binali Yıldırım taşeron için ne demişti?

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Taşeron işçilerin heyecanla beklediği kadro ile ilgili çalışmaları yeni kurulan hükümetin gerçekleştirmesi bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron kadro meselesi ve maaşlar hakkında ne demişti? AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden birisi olan tüm taşeron işçilerin kamuda istihdamı şimdilik mümkün gözükmüyor, zira taşeron işçilerin kamuda istihdamı için çeşitli şartları yerine getirmesi gerekiyor.

TAŞERONA KADRODA SON DURUM

Peki Binali Yıldırım'ın önderliğindeki yeni AK Parti Hükümeti taşeron işçiler için bir son dakika süprizi yapar mı? Binali Yıldırım bir süre önce KGM'deki taşeron işçilerin kadroya geçiş töreninde çalışanlar arasında ayrım yapılmasının kimseye yakışmayacağını dile getirmişti. 

Binali Yıldırım'ın Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki taşeron işçilerin kadroya alınması törenindeki o konuşmaları nelerdi?

"Bizim inancımız şudur , Aynı işi yapıyorsa bütün çalışanların aynı şekilde muamele görmesi gerekir. Alın terini, akıl terini, üretime bu ülkenin geleceğine koyan insanların , farklı bir sınıflandırılmaya tabi tutulması asla ve asla kabul edilemez. Bu çalışma barışına da aykırıdır. Bizim inancımıza da aykırıdır. Onun için bu çarpıklığı bu yanlışı ortadan kaldırmak için hükümetimiz ortaya bir irade koydu. Ve kamudaki tüm taşeron arkadaşlarımızın devlet kadrolarına asli işlerini yapacak şekilde bir sürekli statüye getirilmeleri kamuoyuna AK Parti'nin yeni dönemdeki tahahhütüdür."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR