BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
İŞ İLANLARI

Bin 500 psikolog ne zaman işe alınacak?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından duyurulan bin 500 psikolog ve sosyolog alımında geri sayım başladı. Buna göre personel alımı mayıs ayında başlayacak. Başvuru nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) projesiyle birlikte bin 500 psikolog ve sosyologlara işe alım müjdesi geldi. Bir bakanlık projesi olan ASDEP'e işe alımlar ne zaman başlayacak?

Memurlar.net'te yer alan habere göre ASDEP için geri sayım başladı. Mayıs ayında işe alımın başlayacağını müjdeleyen Yeniden Sosyoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz Sural, yine de tarihin değişebileceğini ifade etti.

ASDEP PROJESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ASDEP, bir bakanlık projesi olması hasebiyle bütün bilgiler değişebilir, zamansal programlar değişebilir, bazı şeylerden vazgeçilebilir, bazı şeyler eklenebilir diyen Sural, "Bu yüzden ASDEP ile ilgili süreç, yasal bir formatı veya sınırlaması olan bir şey değildir. Bakanlık öngörüye dayalı olarak Mayıs ayı içerisinde çalışmaların başlatılacağını belirtildi" dedi.

ASDEP PROJESİNE PERSONEL ALIMLARI NASIL GERÇEKLEŞECEK?

2014-2015 yılları KPSS P3 puanlarından hangisi yüksek ise o baz alınarak yapılacak olan personel alımında yüksek puan alan adaylardan başlanacak.  Sıralamada bölüme bakılmaksızın en az 60 puanı olan adaylardan puanı yüksek olanlardan başlanarak sıralama yapılacak. Mülakata çağrılacak adaylar alınacak sayının 4 katı olacak.

ASİL VE YEDEK LİSTE OLUŞTURULACAK

Asil liste ve yedek liste oluşturulacak. Yedek listede asil liste sayısının yarısı personel olacak. Alımlar 81 ilde hizmet alımı şeklinde yapılacak. Alım çalışmaları yaklaşık 2 ay içerisinde bitirilecek yani tahminen mayıs ayında çalışma başlangıcı olacak. Çalışma sahasında 2 kişi olarak (kadın-erkek) çalışılacak. Öncelikle personel ile 1 yıllık sözleşme imzalanacak. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR