BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
MEMUR

Bin 295 memur açığa alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, bin 295 memur açığa alındı

SAMSUN'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, bin 295 kamu çalışanının açığa alındığı, 14 kişinin de memuriyetine son verildiği bildirildi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan kamu çalışanları hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 5 Ağustos itibarıyla ilimizde çeşitli kamu kurumlarında bin 201 kişi görevden uzaklaştırıldı. 10 kişi gözaltına alınırken, 67 kişi tutuklandı. 14 kişi memuriyetten çıkarıldı, 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı." ifadesine yer verildi.

ÖĞRETİM ELEMANLARI AÇIĞA ALINDI

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) çeşitli akademik unvana sahip 11 öğretim elemanı daha açığa alındı.

OMÜ Genel Sekreteri Selahattin Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturma çerçevesinde üniversitede ilk etapta çeşitli akademik unvana sahip 41 öğretim elemanı ile 4 idari personelin görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Yürütülen araştırma, inceleme ve soruşturma kapsamında, 11 öğretim elamanın daha açığa alındığını vurgulayan Özyurt, FETÖ ile irtibatı belirlenen 6 öğrenci için de disiplin soruşturması başlatıldığını kaydetti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR