BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.494,03
GÜNCEL

Berat Albayrak'tan KDV açıklaması: Çalışmalarımız olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni vergi sistemleri çalışmaları toplantısında konuştu. Yurt dışından yapılan e-ticaretin vergilendirilmesi için güçlü refleks verileceğini söyledi.

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Vergi Konseyi Genel Kurulu'nda  konuştu. KDV idaleri için ihtisas dairesi kurulduğunu belirten Albayrak, iade edilecek tutarın yarısının 10 günde ödeneceğini söyledi.

Yılın ilk 6 ayında ekonomi ve vergi alanlarında önemli adımlar atılacağını belirten Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti:

Önemini vurguladığımız ekonomik dönüşüm ele alınan bir vergi sitemini olmazsa olmaz kılıyor. Daha adaletli bir vergi sitemini hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Bu yıl içerisinde genel manada önemli bir çerçevede dönüşüm paketini hazırlamamız lazım.

Vergi politikaları saha uygulanacak
16 senede kayıtlı ekonomiye geçişinde çok önemli adımlar atıldı, yeni dönemde etkin bir kayıtlı ekonomiye geçiş sürecini hızlandıracağız. Vergi politikalarımızı çok etkin bir şekilde sahada uygulayacağız.

KDV sorunu olmaması için çalışmalar olacak
Yeni dönemde çok daha etkin bir kayıtlı ekonomiye geçiş sürecini uygulayacağız. Yeni ekosistemde devreden KDV sorunu olmaması için çalışmalar olacak

Vergi de hassas koruma
Vergi politikasındaki hassas dengeyi korumaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın refahını önceleyen bir çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Çok sayıda düzenleme gerçekleştirdik. Dünyadaki en etkin istihdam destek paketini açıkladık.

Konuşanlar yüzümüze nasıl bakacak
Nisan ayında her şey çok güzel olduğunda burada, orda konuşanlar yüzümüze nasıl bakacaklar. Vergi oranlarını arttırarak optimum vergiyi toplayamayız, vergiyi çok çok düşürerek de toplayamayız

İşini yapana ödül
Açık şeffaf sonuç odaklı, samimi helalleştiği kural ve kaidelerin net belirlediği, herkesin önünü çok daha net gördüğü, işini yapanların ödüllendirip işini yapmayanın cezalandırıldığı bir süreç başlatmak istiyoruz.

2019 daha güçlü bir yıl olacak
Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında reformlar alanında önemli adımlar atılıyor. Yeni ekonomi programında gelir politikalarına yönelik yer verdiğimiz güçlü kamu maliyesi ve mali disiplin ülkemiz için en önemli çıpa olmaya devam edecek.  2019 çok daha güçlü ve rahat bir yıl olacak, çok daha güçlü ve pozitif neticeleri aldığımız bir yıl olacak.

Adil ve geniş tabanlı bir sistem
Özellikle vergi sisteminin daha basit, etkin, geniş tabanlı ve daha adil bir yapıya kavuşturulmasına ve vergi mevzuatının sadeleştirilmesine yönelik çalışmalar çok büyük bir önem arz ediyor.

Dijital dünyada vergisiz ürün
Mecbur olmadıkça yeni istisna ve muafiyet getirmeyeceğiz. Her ülkenin kendine göre çok sert korumacılık tedbirleri aldığı dönemde kendi rekabet avantajımızı, kendi ekonomimizi desteklemek zorundayız. 26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. 0-2 kilo arası mektup olarak görülüyor. Gelen ürünlerde vergi yok.

Dijital ticarete vergi
Yurtdışından e-ticaretin vergilendirilmesi için güçlü refleks vereceğiz. Bu yıl içerisinde genel manada önemli bir çerçevede dönüşüm paketini hazırlamamız lazım. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR