BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
GÜNCEL

Benzine bu gece indirim geliyor

Son olarak Salı gecesinden itibaren yapılan 19 kuruşluk benzin indirimine bir yenisi daha geliyor. Brent petrol fiyatları, benzin ve motorin fiyatlarının uluslararası piyasalarda düşmesi Türkiye'ye de olumlu yansıdı. 15-16 kuruşluk yeni indirim yolda.

Son bir içinde 57 kuruş indirim yapılan benzinde en son geçtiğimi salı gecesi 19 kuruşluk indirim yapılmıştı. Ancak görünen o ki indirim bununla sınırlı kalmayacak. Brent petrol ve uluslararası piyasalarda benzin ve motorinin fiyatlarının düşmesi Türkiye’deki benzin fiyatlarına da olumlu yansıyor.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre benzinin uluslar arası piyasalarda ton fiyatı 10-11 dolar geriledi. Brent petrol de düştü. Dolarda yukarı yönlü bir hareket gözlenmiyor. Bu durum, benzinde yeni bir indirimi tetikledi.

Benzinin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren 15-16 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte benzinin fiyatı son 1 ay içinde 72-73 kuruş düzeyinde gerilemiş olacak.

Uzmanlar akaryakıt fiyatlarının Brent petrol ve uluslararası piyasalar tarafından ve dolar kuruna göre şekillendiğini belirtti.

 Uzmanlar, Brent petrolün yanı sıra gerek benzin gerekse de motorin fiyatlarının düştüğünü belirterek, “Petrol piyasalarında olumlu bir seyir izleniyor. Ekim ayında 80 dolar düzeyinde olan Brent petrolün fiyatı, 61-62 dolar düzeyine kadar indi. Benzin ve motorin fiyatları da uluslar arası piyasalarda geriliyor. Bu, benzin ve motorinde indirim olarak pompaya yansıyor” dedi.

38 TL CEPTE KALACAK
52 litrelik depoya sahip bir otomobilde, bu gece yapılması beklenen indirimle birlikte 38 TL’lik tasarruf sağlanacak. Böylece bu tutar, vatandaşın cebinde kalacak.

MOTORİN BENZİN FARKI DARALACAK
Bu indirim sonrasında benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı birkaç kuruşa kadar gerileyecek. Fark büyük ölçüde kapanacak. Performansı artırdığı belirtilen katkılı motorin, benzin fiyatını geçecek

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR