BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
GÜNCEL

Benzin zamlarına isyan ettiler depoları kapatıyorlar

Fransa'da son bir yılda akaryakıt fiyatlarına üst üste zam gelmesine isyan eden protestocular sokaklara çıktı. Protestocular ülkedeki 3 benzin deposuna ulaşımı kapattı. Polisle çatıştılar, şu ana kadar 400 'den fazla kişi yaralandı...

FRANSA'da 17 Kasım'dan bu yana devam eden petrol fiyatlarındaki artışa tepki gösteren protestocular, üç benzin deposuna ulaşımı engelledi. Protestocular polisle çatışmaktan da geri durmuyor. İçişleri Bakanlığı şimdiye kadar 400'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu. 

İKİSİ TOTAL'İN AKARYAKIT DEPOSU... Total şirketinin sözcüsü, depolardan Rennes ve Fos-sur-Mer'de yer alan ikisinin Total tarafından işletildiğini açıkladı. La Rochelle'de yer alan benzin deposu ise başka bir şirket tarafından işletiliyor.

MAZOTA YÜZDE 23, BENZİNE YÜZDE 15 ZAM... Fransa'daki protestolar 2018 yılında mazot fiyatına toplam yüzde 23, benzin fiyatına toplam yüzde 15 zam yapılmasıyla birlikte tetiklendi. Fransa İçişleri Bakanlığı, protestolarda 400'den fazla kişinin yaralandığını açıklandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR