BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
İŞÇİ

Belediye personel kontenjanları arttı!

30 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyelerde çalıştırılacak sözleşmeli, memur, ve geçici işçi kontenjanları arttırıldı.

MEMURLAR- Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile belediye ve il özel idarelerinin üye oldukları mahalli idare birliklerinde istihdam edilen memur, sözleşmeli personel, sürekli işçi ve geçici iş pozisyonlarında çalıştırılacak personel sayısını belirli kıstaslar doğrultusunda belirleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yeni düzenleme sırasında,

-Büyükşehir Belediyeleri 6 sınıfta,
- İl belediyeleri 8 sınıfta,
- İlçe ve belde belediyeleri 15 sınıfta,
- Belediye bağlı kuruluşları 9 sınıfta,

toplanmıştır.



- Düzenleme sırasında, belediyelerde çalıştırılabilecek memur unvan sayıları ile sürekli işçi kadro sayılarında artırıma gidilmiştir. Örneğin nüfusu 7.5 milyon üzerinde olan büyükşehirlerin norm memur kadro sayısı 15.119'dan 19.128'e, norm sürekli işçi sayısı ise 5.882'den 9.564'e çıkarılmıştır. Her bir belediye sınıfında bu yönde bir artış olmuştur.

Diğer yandan, Memur sayısı artırıldığı için sözleşmeli çalıştırılabilecek personel sayısı da otomatik olarak artmıştır, zira sözleşmeli pozisyonlar memur kadrolarının karşılığı miktarında kullanılabilmektedir.

Ayrıca "(2) (E) grubu belediye bağlı kuruluşlarında kullanılacak geçici iş pozisyonları bu kuruluşlar için norm kadro standartları cetvellerinde belirlenen memur norm kadro standardı toplamının yüzde onunu geçemez." maddesindeki yüzde 10 ibaresi yüzde 20'ye çıkarılarak çalıştırılabilecek geçici işçi sayısı arttırılmıştır.

kaynak:

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR