BIST 9.509
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,41
İŞÇİ

Bayram öncesi kamu işçilerine ikramiye 2016

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun, kamuda çalışan işçilere ikramiye ödenmesine ilişkin kararını onayladı. Memur ve emekliler Kurban Bayramı öncesi ikramiye alacak mı? İşte detaylar...

Kamuda çalışan işçilere, Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun, kamuda çalışan işçilere ikramiye ödenmesine ilişkin kararını onayladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kamu işçilerine verilecek bir maaş tutarındaki ikramiyenin ilk yarısı 9 Eylül'de ödenecek. İkramiyenin ikinci yarısının ödemesi ise 26 Aralık tarihinde yapılacak.

Merak edilen bir diğer konu ise memur ve emeklilerin bayram öncesi ikramiye alıp alamayacağıydı. Memur ve emeklilerin maaşı bayramdan önce yatacak falan ikramiyeyle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hem dini boyutundan ötürü, hem de tatil olması dolayısı ile Kurban Bayramı büyük bir heyecanla bekleniyor. Vatandaşlar bu süreçte, "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. 11 Eylül günü bayram arifesi. Ardından 12 Eylül ise Kurban Bayramı'nın ilk günü olacak. Bayram, 12, 13, 14 ve 15 Eylül tarihlerinde idrak edilecek.

11 Eylül 2016 - Kurban Bayramı arefesi
12 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 1. günü
13 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 2. günü
14 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 3. günü
15 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 4. günü

MEMURLAR İÇİN KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR