BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
İŞÇİ

Başbakan sözleşmeliye kadro için ne dedi?

Sözleşmeli ve 4/C'li personelin talepleri ve sorunları için Başbakan'la yaptığı görüşmeyi aktaran Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu "Başbakan, bu çalışma üzerinde biraz daha çalışın demişti" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu sözleşmeli ve 4/C'li personelin talepleri ve sorunları konusunda yaptığı açıklamada Başbakan'ın konuya yaklaşımını da anlattı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA GEÇİRİLMESİ

Kamu kurum kuruluşlarında görev yapan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili 1 buçuk yıldır devam eden bir çalışma var.

"Sayın Başbakan, bu çalışma üzerinde biraz daha çalışın demişti. Bu çalışma sonucunda bizim talebimiz: TRT, Gençlik Spor, Belediye, İl özel idare, Tarım Bakanlığı, sağlık bakanlığı, diyanette, kalan 80 bin 4B'linin kadroya geçirilmesi; 4C'linin de ilkokul, ortaokul, lise mezunlarının genel idare hizmetinde memur, TUİK'tekilerin anketör memur, üniversite mezunlarının alanında memuriyete geçirilmesi..."

4C'LİLER EN AZINDAN İŞÇİ STATÜSÜNE GEÇİRİLMELİ

"4C'lilerle ilgili sıkıntı devam ediyor. Buradan ilk kez dile getiriyorum. En son gittiğimizde 4C'liler ne işçi ne memur olmadıkları için eş yardımını bile alamıyor. Memur olmalarını çok istiyoruz ama memur olmaları imkânsız ise en azından işçi statüsü verilsin, ikramiye, eş yardımı çocuk yardımı alabilmeleri için. Diğer sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için daha çok mesafe kat ettik."

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR