BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
MEMUR

Bakanlık 1 kişi için sınav açtı!

Sağlık Bakanlığı, sınav kılavuzu ve sınav uygulaması arasındaki uyuşmazlık sonucu açtığı davayı kazanan memur için tek kişilik sınav açtı.

Bir memur, unvan değişikliği sınavında hesap makinesinin kullanımına ilişkin olarak kılavuz ve uygulamadaki farklılık üzerine dava açtı ve bu davayı kazandı. Davayla birlikte, sınavda hesap makinesi yasak olmasına rağmen, sınav kitapçığında talimatın aksinin yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Sağlık Bakanlığı, girdiği sınavda başarısız olan ancak açtığı davayı kazanmış olan memur için tek kişilik unvan değişikliği sınavı açmak zorunda kaldı.

İŞTE TEK KİŞİLİK UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI

YARGI KARARLARI GEREĞİNCE YAPILACAK OLAN KİMYA VE İNŞAAT MÜHENDİSLİKLERİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAVIN ADI

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları personeline yönelik yargı kararları gereği yenilenecek olan Unvan Değişikliği Sınavı.

SINAV YERİ

Ankara.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat:10.00'da yapılacak.

SINAV ÜCRETİ

28/06/2015 tarihinde yapılan sınav için sınav ücreti yatıran adaylar, sınav ücreti yatırmayacak.

28/06/2015 tarihinde yapılan sınava başvurusu kabul edilmediği için açmış olduğu davaya istinaden V.D. isimli aday, sınav ücreti olarak 130 TL'yi (yüz otuz Türk Lirası KDV dahil), MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Bakanlık/ANKARA Şubesinin TR 940001002532054952135052 IBAN numaralı protokollü sınav gelirleri hesabına 05/05/2016 - 13/05/2016 tarihleri arasında yatıracak. Yatırdığına dair belgeyi MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne (ÖDSGM) ulaştırılmak üzere Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne (SBYHGM) sınav tarihinden önce teslim edecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylara ait sınav giriş belgeleri 23 Mayıs 2016 tarihinde SBYHGM tarafından adaylara tebliğ edilecek.

SINAV KONULARI

Sınav kitapçığında yer alacak soruların hazırlanacağı konu başlıkları ve soru dağılımı aşağıda belirtilmiştir.

 SINAV UYGULAMASI

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları personeline yönelik yargı kararları gereği yenilenecek olan Unvan Değişikliği Sınavında her bir grup için 50 soruluk çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav 60 dakika sürecek ve tek oturum halinde uygulanacak.

Sınava girecek adaylar, yanlarında cep telefonu ve benzeri iletişim/bilgi depolama özelliklerine sahip cihazları sınav mahalline getiremezler.

Sınava girecek adaylar sınav esnasında bilgi depolama ve iletişim özelliği olmayan hesap makinası kullanabilirler. Adaylar arasında hesap makinesi alış-verişi kesinlikle yapılmayacaktır.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport ) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarları 31 Mayıs 2016 tarihinde SBYHGM tarafından adaylara duyurulacaktır.

Sınav sonuç bilgileri ve başarı sıralaması 24 Haziran 2016 tarihinde SBYHGM tarafından ilan edilecektir.

Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. - Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

Değerlendirme veya itiraz sonucu iptal edilen soru/sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar;

MEB için MEB İletişim Merkezi "Alo 147" 0 (312) 413 32 47 - 48

SBYHGM için 0 (312) 585 17 42-43-45 numaralı telefonlardan yararlanabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarının ilan edildiği tarihten itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde gerekçelerini belirtmek suretiyle SBYHGM'ye yazılı olarak yapacaklardır. SBYHGM bu itirazları ÖDSGM'ye gönderecektir. ÖDSGM bu itirazları 10 (on) iş günü içerisinde inceleyip sonuçlandırarak SBYHGM'ye bildirecektir. ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır. Sonuçlar adaylara SBYHGM tarafından duyurulacaktır.

Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 20 TL ( Yirmi Türk Lirası KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile belgegeçer ile (faks) yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR