BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
MEMUR

Bakan Yılmaz'dan 4/C'lilerle ilgili flaş açıklama!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜİK'te görev yapan 4/C'lilerin torba yasa çalışmalarında iş güvencesi getiren önergeye dahil edilmesini talep eden Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan'a olumlu cevap verdi.

Bakan Yılmaz, "Bakanlık olarak TÜİK'te çalışan 'li personele iş güvencesinin verilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı , Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan 4/C'lilerin yaşadığı sıkıntılar, iş güvencesi ve kadro meselesi başta olmak üzere birçok konunun görüşüldüğü öğrenildi. Görüşmeyle ilgili bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Başkanı Ünalan, "Sendika olarak TÜİK'te çalışan 4/C'li personele iş güvencesinin verilmesi, sosyal ve maddi haklarının düzenlenmesinin çalışma barışının sağlanmasına katkı sunacağına inanıyoruz. Bu nedenle TÜİK'teki bin 977 4/C'li personelin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen önergeyle getirilen iş güvencesinden kapsam dışı tutulmamasını, Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan sözleşmeli personelin brüt ücretlerinin Kalkınma Bakanlığı'nda çalışan sözleşmeli personelin brüt ücretleri ile eşitlenmesini, istatistikçilerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılarak, 1990 yılından bu tarafa yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenlemenin yapılmasını, 'Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler' sınıfında çalışan personellere görevde yükselme sınavı, 'Teknik Hizmetler' sınıfında çalışan personellere de 'Teknikerlik' unvan değişikliği sınavının açılmasını, 4/C statüsünün değiştirilerek TÜİK tarafından istenilen koşulları sağlayan 4/C'li personelin belirlenecek pozisyonlarda 4/B'li olarak istihdamının sağlanmasını, bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmetinin sağlanmasını istiyoruz" dedi.

 

"İŞ GÜVENCESİ TÜM 4/C'LİLERİ KAPSAMALI"

Tüm 4/C'lilerin iş güvencesi getiren önergeye dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, "Memur-Sen olarak, 4/C'lilere iş güvencesi temel taleplerimizden birisidir. Bu talep kazanıma dönüşünceye kadar kararlı ve ısrarlı mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Cevdet Yılmaz, "Bakanlık olarak TÜİK'te çalışan 4/C'li personele iş güvencesinin verilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

Yorumlar 7 Yorum
ÇOK OKUNANLAR