BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
GÜNCEL

Bakan Ünal açıkladı arkeologlara kadro müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kahramanmaraş'ta Germanicia Antik Kenti kazı çalışmalarını inceledi. Gündemle ilgili açıklamalar yapan bakan Ünal, arkeolog alımları için müjde verdi.

Kültür Bakanı Mahir Ünal arkeologlara müjdeli haberi verdi. Kahramanmaraş'ta bir açıklama yapan Ünal, "Arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi kadrolarını da kültür paketimizle birlikte en kısa sürede açıklayacağız" dedi.

Bakan Ünal, "Kültür alanını da elbette ihmal etmemeliyiz. Biz bir kültür paketi hazırladık. Kültürle ilgili ayrı bir reform paketi açıklayacağız demişti Sayın Başbakan'ımız. Yeni bir kültür-sanat yönetiminin ve yeni bir kültür paradigmasının ortaya konacağı bir bakış açısıyla bir paket hazırladık" dedi.

PAKETİN AÇIKLANMASI ERTELENDİ

Bu paketi duyuracağımızı iki kez ilan ettik diyen Ünal, "Maalesef programdan kaynaklanan ya da Türkiye'nin zaman zaman gündeminin değişmesinden kaynaklı olarak bu paketimizin açıklanması biraz ertelendi" ifadelerini kullandı.

EN KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

Bu paketli ilgili haber bekleyen özellikle arkeolog, sanat tarihçi ve kütüphanecilikle ilgili kadro bekleyenlere seslenen Ünal, "Haklı olarak bu paketin ne zaman açıklanacağını ve kendileriyle ilgili kadroların ne zaman açıklacağını hep merak ettiler. Buradan ben arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi kardeşlerimize de inşallah önümüzdeki süreçte, en kısa sürede bunun da açıklanacağını Kahramanmaraş'ımızdan paylaşmak istedim" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR