BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.424,24
GÜNCEL

Bakan Çelik'ten müjde kamuya 3 bin personel alınacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, müjdeli haberi dün TBMM Genel Kurulu'nda verdi. Bakan Çelik, 2016 yılında 2.071 gıda, ziraat, veteriner, harita mühendisi ve 1000 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016 yılı Bütçe Tasarısının Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında, 2016 yılında kaç personel alınacağını açıkladı.

Bakan Faruk Çelik, gıda, ziraat, harita mühendisi ve veteriner olarak görev yapmak üzere 2 bin 71 personel alınacağını, yine bakanlığa bağlı kuruluşlarda görevlendirilmek üzere de bin sözleşmeli personelin 2016 yılı içerisinde işe alınacağını belirtti.

SÜTTEN ZARAR EDİLİYOR MU? BAKAN ÇELİK YANITLADI

Üreticinin sütten zarar ettiğini savunan muhalefete yanıt veren Bakan Çelik, "1 lira 15 kuruşu ben belirlemedim. Burada, Süt Konseyi'nde kim var? Üreticiler var ve sanayiciler var, hep birlikte oturdular dediler ki: "1 lira 15 kuruş olacak sütün fiyatı." Bizim bakan olarak hiçbir dahlimiz yok" dedi.

"ET FİYATINI BİZ BELİRLEMİYORUZ"

"Ne et fiyatını biz belirliyoruz ne süt fiyatını belirliyoruz" diyen Çelik, "Diyalogdan yanayız, birlikte oturup birlikte karar alıyoruz. 78 milyona kimsenin zulmetmeye, alın teriyle güneşin altında kavrulan çiftçiye kimsenin zulmetmeye hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR