BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
GÜNCEL

Bakan Albayrak'tan enflasyon ve vergi açıklaması

Bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabine toplantısı yapılırken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan son dakika açıklamalar geldi. Dün Merkez Bankası açıklaması ile doların ateşini alan Berat Albayrak bu kez vergi ve enflasyona vurgu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Maliye politikası enflasyonla mücadeleye katkı verecek" diyerek son dakika açıklamalar yaptı. Efnlasyonun öncelikli hedef olduğunu belirten Berat Albayrak, vergi yükünün de aşamalı olarak dengeli hale getireceğini söyledi.

Bakan Berat Albayrak açıklamasında öne çıkan detaylar şöyle:
*Enflasyonla mücadale öncelikli hedefimiz. Mücadele planı orta vadeli plan ile ilan edilecek.

*Cumhurbaşkanlığı Kabinesi olarak gerçekleştirdiğimiz ilk Kabine Toplantımızda, yeni dönemde ekonomi politikalarında bütçe disiplini, tek haneli enflasyon ve yapısal reformları önceleyerek, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme ile kalkınmasını sağlama hedefini ortaya koyduk

*Maliye politikası enflasyonla mücadeleye katkı vererek dengeli büyümeyi destekleyecek şekilde tasarlanacak.

*Vergi: OVP çercevesinde bütçe gelirleri tarafında ise vergi yükünü aşamalı olarak daha dengeli, sade ve öngörülebilir bir yapıya kavuşturacağız.

*Bütçe harcamalarında etkin kontrol, verimliliğin artırılması ve hedeflerle uyum amaçlanacak. Sadece bütçe dengesi değil, aynı zamanda harcama kontrolü üzerinden kurallı ve öngörülebilir bir çerçeve oluştaracağız. Böylelikle enflasyon üzedinde dolaylı vergiayarlamalarından gelen öngörülemeyen şokları asgariye indireceğiz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR