BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
GÜNCEL

Bakan Albayrak Davos'ta konuştu 'Taviz yok'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'taki ekonomi zirvesinde konuştu. Bakan Albayrak, mali disiplinden taviz olmayacağının altını çizdi. Mali disiplinden geçmişte de olduğu gibi seçim dönemlerinde bile taviz verilmeyeceğine dikkat çekerek "Sözüme güvenin, mali disiplinden taviz yok" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'taki ekonomi zirvesinde konuştu. Bakan Albayrak, mali disiplinden taviz olmayacağının altını çizdi.

Albayrak, bir sonraki PPK kararında faiz indiriminin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya, "Merkez Bankası işini yapıyor. Mart ayında ne yapacaklarını bilmiyorum. Ama bir şeyi biliyorum, ne yaparlarsa yapsın; analitik bir titizlikle yapıyorlar." diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, büyümede 2019 için belirlenen yüzde 2.3 hedefinin halen ulaşılabilir olduğunu, tepe noktasının görüldüğü enflasyonda hedefleri TCMB ile bağımsız ancak yakın işbirliği ile gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

TAVİZ YOK
Albayrak Davos'ta Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide, mali disiplinden geçmişte de olduğu gibi seçim dönemlerinde bile taviz verilmeyeceğine dikkat çekerek "Sözüme güvenin, mali disiplinden taviz yok" dedi.

 Albayrak, ekonomik aktiviteyi canlandırmak için bazı adımlar atıldığını ancak bunun mali disiplinden veya hedeflenen genel çerçeveden vazgeçmek anlamına gelmediğini ve gelmeyeceğine vurguladı.

RESESYON ÖNGÖRÜMÜZ YOK
Resesyon öngörmediklerini ancak 2018 son çeyrek ve 2019 ilk çeyrekte büyümenin bir miktar zayıf kalabileceğini belirten Albayrak, "Şu anda resesyon öngörmüyoruz... 2019 büyüme hedefleri ulaşılabilir... Bu yılın ilk bölümü yeniden dengelenmenin devamı, ikinci bölümü toparlanma olacak"  dedi.

"Yeni Ekonomi Programı hedeflerimize sadık olduğumuzu söyleyeyim" diyen Albayrak, "Son verilere göre, 2018 son çeyrek ve 2019 ilk çeyrekte büyüme biraz daha yumuşak olabilir, ancak bundan sonra güçlü bir toparlanma olacağı görülüyor" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR