BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
GÜNCEL

Bakan Ala'dan 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs ile ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "İşçilerimizin hak ettiği biçimde kutlamalarını sağlamak için elimizden gelen her türlü tedbiri alacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis'e yönelik tedbirler konusunda çeşitli görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Kilis'in tam sınırda yer aldığını ifade eden Ala, şöyle konuştu:

"Ülkemize yönelik şu ana kadar hangi şekilde bir saldırı olmuşsa, karşılığı uluslararası hukuk ve angajman kuralları çerçevesinde derhal verilmiştir. Bundan sonra da bu kararlılıkla devam ettirilecektir. Kilis'teki vatandaşlarımızın bu sorunu daha fazla yaşamaması için hangi tedbirler gözden geçirilecek, hangileri yeniden değerlendirilecek, ek tedbirler alınacak, bunları dün yaptığımız toplantılarda kararlaştırdık. Bunların bazıları yapıldıktan sonra fark edilecek tedbirlerdir."

1 MAYIS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

1 Mayıs etkinliklerinin yapılacağı alanların tespitinde ilgililerin diyalog içinde hareket ettiğine dikkati çeken Ala, şunları kaydetti:

"En güzel şekilde nerede güvenlik alabiliriz ve en güzel şekilde onlar, nerede bu kutlamaları yapabilirler, bu çerçevede o yerler belirleniyor. Bu dönemde de bütün sendikalarımız, sivil toplum örgütleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları değerlendirmelerini yaptılar, diyalog içerisinde hareket ettiler. Hakikaten onların da güvenlik birimlerimizin de milletimizin de arzu ettiği şekilde şu ana kadar gitti. Bundan sonra da inşallah 1 Mayıs'ı bu şekilde kutlayacağız ve değerlendireceğiz. Biz de onların, oraya gelen vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, işçilerimizin bize yakışır, milletimize yakışır biçimde ve kendilerinin hak ettiği biçimde kutlamalarını sağlamak için elimizden gelen her türlü tedbiri alacağız."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR