BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
İŞÇİ

Bakan açıkladı taşeron işçilere kadro geliyor

Taşeron işçi kadroya alınıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 150 bin taşeron işçinin kadroya alınacağı müjdesini verdi. Detaylar haberimizde...

Taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. 21 Mart'a kadar düzenleme yapılacağını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, '100-150 bin taşeron işçiyi kadroya alacağız' dedi.

150 bin taşeron işçi kadroya alınıyor. Bir televizyon programına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 150 bin taşeron işçiye kadro sözü verdi.

150 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINIYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 150 bin taşeron işçinin kadroya alınacağı müjdesini verdi. Ağbal, "Taşeron işçilerle ilgili yasal düzenlemeyi 21 Mart'a kadar Meclis'e sevk edeceğimiz zaten var. 100-150 bin çalışan bu kapsamda kamuda istihdam edilmeye başlayacak" dedi.

"EKMEK FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ"

Et ve ekmek fiyatlarındaki artışın üzerine gideceklerini dile getiren Bakan Ağbal, "Biz yıl sonunda tütün ve alkollü içeceklerde vergi artışı yaptık. Ben bakıyorum açıklanan rakamlara, 9.60 aylık bazda artış olmuş. Anladığım kadarıyla enflasyonu yukarı çeken sebeplerden bir tanesi bu. Bir de gıdada aylık 4.28'lik bir artış gelmiş. Bizim en fazla üzerinde durduğumuz, Sayın Tarım Bakanımız da ifade ediyor birkaç gündür, kırmızı ette, ekmekte piyasada oluşmaması gereken fiyat artışları var. Bunların üzerlerine gideceğiz" dedi.

2016 ENFLASYON TAHMİNİMİZ 7.5

Enflasyon konusunda da açıklama yapan Bakan Ağbal, "Bir süre enflasyon normal seyrin üzerinde gidecek ama sonraki aylarda hem para politikasında hem mali politikada alacağımız tedbirler, özellikle gıda ve hizmet sektöründe yapacağımız düzenlemelerle enflasyonun orta vadeli görünümü olan 5'e doğru 3 yıllık periyodda ineceğini düşünüyoruz. Biliyorsunuz, 2016 yılı enflasyon tahminimiz yüzde 7.5 . İnşallah o trendi önümüzdeki aylarda bir miktar yukarı yönlü bir gidiş olacak ama ondan sonraki aylarda tekrar aşağı doğru dönecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR