BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
SAĞLIK

Bakan açıkladı: Sağlık çalışanlarının özlük hakları...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık çalışanlarının özlük hakları, emeklilikleri, ek ödemeleri ne zaman iyileştirilecek? Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğim ben çünkü hak ediyorlar bunu. Tabi ki bu bütçe imkanları ile olabilen bir şey. Hem ek ödemelerle alakalı olsun hem emeklilikle ilgili olsun yani bunların hepsini birden bire yapamayız" dedi.

Bakan Akdağ, ATO Congresium'da verdiği iftar yemeğinde Sağlık Bakanlığı bürokratları ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Bakan Akdağ, iftar sonrasında tüm sağlık çalışanlarını temsil makamında güzel bir iftar yaptıklarını belirterek, "Ramazan son yarısındayız, rahmet ayının son yarısındayız. Gerçekten bu rahmet ayı hepimizi hissiyatımızı davranışımızı her yanımızı kuşatıyor. Ne kadar şükretsek azdır. bugün sağlık çalışanlarımızla birlikte Ankara'da, aslında tüm Türkiye'deki sağlık çalışanlarımızı temsil makamında iftar yaptık. Çok tatlı bir iftar oldu. Oturduk, iftarımızı yaptık Kuranımızı dinledik. Daha sonra da arkadaşlarımızla hasbihal ettik." şeklinde konuştu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ÇOK GAYRET EDECEĞİM"

Sağlık çalışanlarının eli öpülesi insanları olduğunu, sağlık çalışanlarına vatandaşlardan hoşgörü beklediğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Böyle bir rahmet gününde şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Gerçekten sağlık çalışanları eli öpülesi insanlardır. Çünkü her zaman insana hizmete etmekle mükellefiz ve bunu yapıyoruz, yaptığımız iş bu. Dolayısıyla biz elimizden geleni üstümüze düşeni yapmaya devam ederken elbette vatandaşımızdan sağlık çalışanına şefkat, iyi niyet hoşgörü bekliyoruz. Karşılıklı birbirimizi daha iyi anlamamız lazım. Bazen çalışma şartları çok zor olabiliyor."

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EK ÖDEMELERİ, EMEKLİLİĞİ

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili iyileştirmeler yapmak için çok gayret edeceğini vurgulayan Akdağ, sağlık çalışanlarının bunu hak ettiğini ve bunun bütçe imkanları ile olabilen birşey olduğunu kaydetti.

"Hem ek ödemelerle alakalı olsun hem emeklilikle ilgili olsun yani bunların hepsini birden bire yapamayız. İşte yıpranma payı ile ilgili daha önce konuştuğumuz işler var. Bunların hepsini birden bire gerçekleştiremeyiz. Ama bütün sağlık çalışanları bilsinler ki sonuna kadar onların emeklerinin karşılığını vermek için gayret ediceğiz. Bütçe imkanlarımızın kısıtlı olduğunu tabiki unutmadan. Maliye Bakanı beni dinliyorsa şimdi Naci Ağbal, bana belki kızıyordur ama herhangi bir vaatte bulunmuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söylüyoruz. İnşallah bütçemizin imkanları genişler, ülkemiz büyümeye devam eder." şeklinde konuşan Akdağ, Türkiye'nin terörden kurtulduğunda büyümesinin hızlanacağını ifade etti.

Bakan Akdağ, bugün şehit olan askerlerin olduğunu vurgulayarak, "Bu terör cephesi, bu şer cephesi o kadar zalim, o kadar hain ki. Ne mübarek gün dinliyorlar. Ne ramazan dinliyorlar, ne iftar dinliyorlar, ne sahur dinliyorlar. Ama bugün şükürler olsun devletimiz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere zalim şer cephesine karşı çok büyük bir mücadele veriyoruz." dedi.

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulunda sağlık çalışanlarının çukur siyasetinin yapıldığı şehirlerde fedakarlıklarla çalıştığını anlattığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sağlık çalışanları olarak 6 şehit verdik. Doktor arkadaşımızı var, eczacı arkadaşımız var, şöförümüz var, sağlık memurumuz var. Allah hepsini rahmet eylesin. O zor şartlarda bile sağlık çalışanlarımız belli rotasyonlarla oraya gittiler. Bizim UMKE gönüllülerimiz var onlar gittiler hizmet ettiler, elbette ediceğiz. Ama yeri gelmişken onların zalimliklerine temas etmeden geçmek mümkün değil. Allah bunların şerlerinden bütün milleti korusun."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR