BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
MEMUR

Bakan açıkladı: 332 kişi görevden alındı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruşturması kapsamında 332 kişinin görevden alındığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Bakanlıkta yürütülen soruşturmaya ilişkin konuştu.

Çavuşoğlu "Bugüne kadar Bakanlığımızda 332 kişiyi ya görevden aldık ya da merkeze çağırdık. Bazılarıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Bazı belgeler var, deliller var. O sonuçları elde ettikten sonra işlemleri yapacağız. Bugüne kadar 89 kişinin ilişiğini kestik." dedi.

Çavuşoğlu, Bakanlık konutunda Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ankara'daki temasları çerçevesinde Başbakan Binali Yıldırım'la da görüşen Szijjarto ile kendisinin de uzun ve verimli bir görüşme yaptığını belirten Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi karşısında Macaristan'ın Türkiye'ye verdiği desteğe işaret ederek, "Darbe girişimi sırasında ve sonrasında Türkiye'ye Türk demokrasisine, Türk milletine ve demokratik seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı ve hükümete verdikleri net bir destek için çok teşekkür ediyorum. Hiç amasız veya bahanesiz son derece net destek verdiler. Gerçek bir dost nasıl olunur, bunu dosta düşmana herkese gösterdiler. Macaristan ve Macar halkı bizim her zaman dostumuzdur." diye konuştu.

AVRUPA YETERİNCE DESTEK VERDİ Mİ?

Bakan Çavuşoğlu, 15 Temmuz sonrasında Avrupa'nın Türkiye'ye yeterince destek verip vermediği yönündeki soruya, Macaristan'ın darbe girişiminin ilk anlarından itibaren bu girişiminin nasıl sonuçlanacağını beklemeden Türkiye'nin yanında olduğunu ve Bakan Szijjarto'nun Türkiye'ye gelmek isteyen ilk siyasetçilerden olduğunu belirterek, "Birçok ülke, birçok siyasetçi darbe girişiminin nasıl sonuçlanacağını görmek istedi, bekledi. Ondan sonra da maalesef girişimin başarısız olmasından duyduğu üzüntüyü de açıklamalarında gördük. Kızgınlıklarını da açıkça ifade ettiler. Türkiye'ye yönelik kullandıkları ifadelerinde bunu görüyoruz. Ama Macaristan gibi dostlarımızı biz her zaman ayrı tuttuk." diye konuştu.

332 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'ye çağırılan dış misyonlarda görevli yaklaşık 300 diplomata ilişkin yeni bir gelişme olup olmadığına ilişkin soruya, "Bugüne kadar Bakanlığımızda 332 kişiyi ya görevden aldık ya da merkeze çağırdık. Bazılarıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Bazı belgeler var, deliller var. O sonuçları elde ettikten sonra işlemleri yapacağız. Bugüne kadar 89 kişinin ilişiğini kestik. Geçen sene Başbakanlıkta oluşan bir birim vardı, 34 kişiyi oraya göndermiştik, onların da devletle ilişiği kesildi. Bazıları da gözaltına alındı, sizler de takip ettiniz." yanıtını verdi.

Bakanlıkta titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Kurunun yanında yaş da yansın anlayışı yoktur, bu her şeyden önce vicdani bir sorumluluktur. Bu terör örgütüyle bağı olanlar ve bu terör örgütünün desteğiyle çalınan sorularla Bakanlığımıza girenlerle ilgili elbette işlemler yapacağız. 31 kişi yurt dışından Türkiye'ye gelmedi. Kaçtılar. Ama onlarla ilgili de takibimiz devam ediyor. Onların da Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili yasal süreci gittikleri ülkeler nezdindeki girişimlerimizi de sürdüreceğiz."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR