BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
KPSS

Bağ-Kur'lular torba yasadan borçlu çıktı!

Meclis'te torba yasa görüşmeleri devam ederken 1 Ekim'e kadar tatil kararı alındı. Yaklaşık 1.5 milyon borçlu Bağ-Kur'lu torba yasadan borçlu çıktı!

 Meclis'in siyasi gelişmeler nedeniyle tatil edilmesi umudunu tasarısına bağlayan milyonlarca vatandaş için hayal kırıklığı oldu. 35 bin öğretmen atamasını bekleyen yüz binlerce öğretmen, Soma'daki faciada eşlerini ve çocuklarını kaybeden yüzlerce aile, vergi borç ve cezalarının affedilmesi için sabırsızlanan yüz binlerce vatandaş, haklarının iyileştirileceğini umut eden 2 milyonu aşkın taşeron çalışan, 'nin 1 Ekim'de açılmasını beklemek zorunda kalacak.

BAĞ-KUR'LUYA KÖTÜ HABER

içinde kabul edilen düzenlemeler şunlar:

Yaklaşık 1.5 milyon borçlu Bağ-Kur'lu için getirilen kolaylıklar kaldırıldı; birikmiş Bağ-Kur prim borcunda peşin ödemeye enflasyon kadar faiz ödenmesi benimsendi. Son dakika önergesiyle öğrencilerin cemaat yurtlarına mecbur kalmamaları için belediyelere, "orta ve yükseköğrenim öğrenci yurdu" yapma yetkisi veren maddede değişikliğe gidildi. Değişiklikle belediyeler vakıf, birlik gibi kuruluşlara yardım yapabilecek.

Önergeyle borsada işlem görmek üzere ithal edilen tabii inci ve kültür incileri ile işlenmiş olsun olmasın elmaslar ÖTV kapsamı dışına çıkarıldı.

 

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR