BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
KPSS

BAĞ-KUR'lular için tarihi fırsat geliyor!

Torba yasada merakla beklenen bir diğer düzenleme ise BAĞ-KUR'luların birikmiş prim borçlarına yapılandırma getirecek düzenlemedir.

MEMURLAR - Torba yasayla getirilmesi planlanan en önemli düzenleme, hiç kuşkusuz birikmiş prim borçlarının tahsili için hazırlanmış “yapılandırma” maddesidir.

Şimdiye kadar çıkartılan diğer yapılandırma yasalarından farklı olarak bu yasada, Bağ-Kur’lu vatandaşlara birikmiş prim borçlarının hiçbir faiz uygulanmadan tahsil edilmesine imkansağlanmış.

Ayrıca sigortalılık süreleri durdurulmuş olan Bağ-Kur’lu vatandaşlara da Kuruma müracaat ettikleri takdirde sigortalılık sürelerinin durdurulmamış gibi değerlendirilmesine ve bu borçların sadece ana paralarınıödeyerek hizmet kazanmalarına imkan sağlanmıştır.

Günümüzde aylık yaklaşık olarak 400 TL ödeyerek hizmetalan Bağ-Kur’lu vatandaşları göz önüne aldığınızda, bu yasa doğrultusunda SGK’ya müracaat edildiğinde 400 TL ile kıyaslanamayacak kadar düşük tutarlarda prim ödeyerek hizmet kazanabileceğinden, bu yapılandırma yasasının Bağ-Kur’lu vatandaşlar için tarihi bir fırsat olduğu aşikardır.

Bu fırsattanyararlanabilmek için yapılandırma yasasının çıktığı tarihten itibaren üç ayiçinde SGK’ya müracaat edip, çıkacak borcu da yasanın çıktığı tarihten itibaren dört ay içinde ödemek gerekiyor.

Yani yasa eğer ki Temmuz ayında çıkarsa, Ekim ayının sonuna kadar SGK’ya müracaat etmeniz, Kasım ayının sonuna kadar da çıkacak borcu ödemeniz gerekiyor.

Eğer ki Bağ-Kur’a birikmiş prim borcunuz var ise ve ileride de emekli olmayı düşünüyorsanız, siz siz olun bu yasada getirilen ödemeimkanını sakın ola ki kaçırmayın.

sgkrehberi.com

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR