BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,58
EMEKLİ

Bağ-Kur için gerekli evraklar neler?

Bağ-Kur sigortalısı olmak için hangi evraklar gerekli? Nasıl Bağ-Kur sigortalısı olunur? İşte ayrıntılar...

BAĞ-KUR sigortalısı nasıl olunur? BAĞ-KUR'a başvurmak için hangi evraklar gereklidir? BAĞ-KUR hakkında ayrıntılı bilgiler memurhaber.com'da.

Kişinin kurulu, Sosyal Güvenlik kapsamı dışında kalan ve herhangi bir işverene bağlı olmaksızın kendi hesabına bağımsız çalışanlar BAĞ-KUR sigortalısı olarak sayılmaktadır. BAĞ-KUR kapsamına geçebilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte belirli belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. BAĞ-KUR kaydı için gerekli evrakları tamamlamanız gerekmektedir. BAĞ-KUR kaydı için gerekli evraklar ile ilgili bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

BAĞ-KUR KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

BAĞ-KUR kaydı için gerekli evrakları bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. BAĞKUR sigortalılığı, BAĞKUR’ lu olmayı gerektiren faaliyetlerle birlikte başlar. 

BAĞKUR’a kayıt ve tescilin yapılabilmesi için ilgili BAĞKUR İl Müdürlüğü’ne başvurup, alınacak BAĞ-KUR giriş bildirgesinin ilgili kuruluşlara yani vergi daireleri, vergiden muafiyet halinde oda ve sicil memurluklarına onaylattırılması gerekmektedir.

Onaylı bu bildirgenin tekrar BAĞ-KUR İl Müdürlüklerine verilmesi gerekmektedir.

BAĞKUR kaydı için gerekli evraklardan biri de Tabi Tarımsal Sigortalılığı içindir. Tarım sigortalılığı BAĞKUR’a giriş bildirgesinin bağlı bulunduğu muhtara, ziraat odalarına veya kooperatiflere onaylattırılması ve onaylı bu bildirgenin BAĞ-KUR İl Müdürlüğü’ne verilmesi gerekmektedir.
BAĞKUR isteğe bağlı sigortalılık içinse BAĞKUR’ a tabi mecburi sigortalılık niteliğini kaybetmiş olanlar dilekçe ile BAĞ-KUR İl Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekmektedir.

İsteğe bağlı olarak ilk kez BAĞKUR sigortalısı olmak isteyenler ise BAĞKUR’a isteğe bağlı sigortalı giriş bildirgesi ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki muhtarlıklara onaylatması ve onaylı bu bildirgenin BAĞ-KUR İl Müdürlüğü’ne verilmesi gerekmektedir.

BAĞKUR kaydı için gerekli evraklar bunlardır. Bu belgelerin yanında da kimlik bilgileriniz gerekebilmektedir. BAĞ-KUR kaydı için gerekli evrakları temin ettikten sonra tekrar il müdürlüklerine vermeyi unutmayınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR