BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,32
GÜNCEL

'Baba öz kızına şehvet duyabilir'e Diyanet'ten yalanlama!

Diyanet'in 'Baba öz kızına şehvet duyabilir' fetvası verdiğine ilişkin dün sosyal medyada yer alan eleştirilere Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş'ten yalanlama geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı adına fetva veren kurum olarak bilinen “Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu,” resmi internet sitesine gelen “Öz kızını öperken şehvet duymanın nikaha etkisi olur mu?” şeklindeki soruya verdiği cevapla sosyal medya tarafından topa tutuldu? Platform, verdiği cevabın sosyal medyada sert tepkilere neden olmasının ardından hem soruyu hem de verdiği yanıtı kaldırdı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, bazı internet sitelerinde çıkan haberlere ilişkin, "Din İşleri YüksekKurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır, olmaz, olamaz" dedi.

"BÖYLE BİR FETVA YOK"

Keleş, yaptığı açıklamada, gün boyu yürütülen kötü kampanyadan dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduğunu ifade ederek, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır, olmaz, olamaz" ifadesini kullanan Keleş, "Bugün yaşanan üzücü olayla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanımızın talimatıyla kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır" diye konuştu.

Keleş, şöyle devam etti:

SİTE SALDIRIYA UĞRAMIŞ

"Alınan güvenlik hizmeti raporuna göre Din işleri Yüksek Kurulumuzun sitesi son günlerde pek çok saldırıya maruz kalmıştır. Başkanlığımızın temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezat teşkil eden, Başkanlığımıza ve yüce dinimiz İslam'a yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı sabotajın sorumluları en kısa zamanda tespit edilerek, adalete teslim edilecektir."

SORU CEVAPLAMA PLATFORMU KAPATILDI

Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'nu da kapatmak zorunda kaldıklarını bildiren Keleş, "Milletimizin her ferdinden şunu istirham ediyorum; Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için son derece önemli bir müessesedir. Bu önemli müessesenin bu tür yalan, yanlış haberlerle yıpratılmaması son derece önem arz etmektedir" değerlendirmesini yaptı

 İŞTE SOSYAL MEDYANIN TEPKİ VERDİĞİ O SORU VE CEVABI



Tepkilerin ardından https://fetva.diyanet.gov.tr sitesinden bu soruya verilen yanıt kaldırıldı. Şu anda içinde “şehvet” sözünün geçtiği hiçbir yanıt sitede görüntülenemiyor. 

Ancak Google’ın önbelleği kullanılarak Diyanet sitesinde verilen yanıt hala görülebiliyor. Buna göre Diyanet’in soruyla ilgili fetvası şöyle:

“Babanın kendi öz kızını öperken şehvet duyması durumunda nikahının ne olacağı konusunda görüş ayrılığı vardır. Bazı mezheplere göre, babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha bir etkisi yoktur (bkz. İbn Rüşd, Bidayetü’l-Müctehid, Mısır 1975, II, 33; İbn Kudame, el-Muğni, VII, 486; İbn Cüzey, el-Kavaninü’l-Fıkhiyye, 138). Hanefilere göre ise; babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda, kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması, ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbisesinden tutarak, ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır (Merğinani, el-Hidaye, I, 192; Mevsıli, el-İhtiyar, III, 109).”

Sosyal medyada gelen tepkilerde, Diyanet’in soruyu soran kişi hakkında suç duyurusunda bulunmak yerine bu cevabı vermesi eleştirildi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR