BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.485,78
ÖĞRETMEN

Aziz Sancar'dan öğrencilere başarı tavsiyesi

Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde kimya alanında 2015 Nobel Ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar "Dahiler Dahildir" etkinliğinde konuştu.

Aziz Sancar, "Dahiler Dahildir" programına katıldı. Başarının çalışmaktan geçtiğini belirten Sancar, "Türkiye'nin bilim ithal etmeyi bırakıp temel bilime yönelmesi gerek" dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre üstün zekanın saptandığı IQ testlerine çok inanmadığını belirten Sancar, "Üstün zekanın ölçüldüğü IQ testleri neyi, ne kadar ölçüyor. Bu testlerde ben orta düzeyde çıkıyorum. Başarı için tek anahtar çok çalışmak" dedi.

Başarının Nobel almaktan ibaret olmadığını kaydeden Sancar, "Başarılı olmak ailenize, memleketinize, vatanınıza, insanlığa hizmet etmek demektir. Sadece Türkiye değil, tüm İslam dünyası son 500 yılda doğru dürüst bilime katkı yapmış değil. Bu bir gerçektir. Sadece İslam dünyası değil, başka grupları da söyleyebiliriz. Bunu düzeltmemiz lazım" dedi. Sancar, Türkiye'nin gelişmesi için 25-30 yıl bekleyemeyeceğini belirterek "Artık Amerika ve Avrupa düzeyine geçmemiz lazım. Bir ayakkabı boyacısı, öğretmen, üniversite rektörü ya da Nobel almış bir bilim insanının görevini iyi yapması başarıdır. Çocukluk çağında bu şuuru çocuklarımıza işlememiz lazım. TÜZDER'in gayesi de bu" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR