BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
ÖĞRETMEN

Aynı anda hem lisans hem de önlisans okuyabilirsiniz

Öğrenciler aynı anda hem ön lisans hem de yüksek lisans okuyabiliyor. İşte ayrıntılar...

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında öğrenciler aynı anda lisans ve önlisans eğitimi alma şansına sahip.

Lisans eğitimi alan öğrenciler, önlisans programlarına da kayıt yaptırabiliyor. Öğrenciler aynı anda iki önlisans ya da iki lisans programında ise öğretim göremiyor.

ÖSYM DUYURMUŞTU

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayınladığı 26 Temmuz 2012 tarihli duyuruda, "Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında aynı anda lisans ve önlisans eğitimine devam edilebileceğine, ancak aynı anda iki önlisans veya iki lisans programında, örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan eğitime devam edilemeyeceği" ifadeleri yer almıştı. Duyuruda, "Kontenjan sınırlaması olmayan önlisans veya lisans programlarına ise devam edilebileceğine ilişkin kararın uygulanması işlemleri öğrencilerin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir" denilmişti.

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU KARARINA YANSIDI

Öğrencilerin aynı anda lisans ve önlisans okuması konusu Kamu Denetçiliği Kurumu'nun bir kararına da yansımıştı. Bir şikayet üzerine çalışma yürüten Kamu Denetçiliği Kurumu'nun, 2 Nisan 2016 tarihli kararında, "Aynı anda farklı seviyede, önlisans ve lisans, iki örgün öğretim programına devam edilebileceği, aynı seviyede iki örgün öğretim programına devam edilemeyeceği, örgün öğretimle beraber aynı veya farklı seviyede açıköğretim ve uzaktan öğretim programlarına kayıt yaptırılarak eğitim alınabileceği hususları belirtilmiştir" denilmişti. Lisans eğitimi sürerken önlisans programlarına da kayıt yaptıranların bursu kesilmiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR