BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
İŞÇİ

AYM'nin '15 yaş' düzenlemesinin sakıncaları

AYM'nin 103. maddedeki 15 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına ilişkin hükmü iptal etmesi halinde çocuklara yönelik cinsel istismara daha az ceza sözkonusu...

Anayasa Mahkemesi (AYM), Türk Ceza Kanunu'nun "çocuğun cinsel istismarını" düzenleyen 103. maddesindeki, 15 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına ilişkin hükmü iptal etti.

Bu iptal kararı 23 Aralık 2016'da yürürlüğe girecek. Hükümetin bu süreler sona ermeden yeni bir yasal düzenleme yapması gerekiyor. Düzenleme yapılmaması halinde çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunan sanıklara daha az ceza verilmesi gündeme gelecek. Bu durumda sanıklara en fazla 12 yıla kadar hapis cezası verilecek.

YENİ YASAL DÜZENLEME
Adalet Bakanlığı, AYM'nin "16 yıl" kararının ardından yeni bir yasal düzenlemenin startını verdi. Bakanlık bürokratları, süresinde düzenleme yapılmaması halinde çocukları istismar eden sanıklara daha az ceza verilmesi tehlikesini göz önünde bulundurarak, yeni düzenlemenin en kısa sürede hazırlanması kararı aldı. Bakanlık kaynakları, yeni yasal düzenlemenin hayata geçirileceğini vurguladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR