BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
ÖĞRETMEN

Ataması yapılan öğretmenlerden istenen belgeler

Atanan 30 bin öğretmen atama belgelerini ne zaman vereceke ve ataması yapılan öğretmenlerden atama belgeleri ne zaman istenecek? İşte Şubat 2016 ataması gerçekleşen öğretmen adaylarından istenecek belgeler...

2016 öğretmen atamaları geçtiğimiz günlerde yapıldı peki Şubat 2016 ataması kapsamında atanan öğretmen adaylarından göreve başlama işlemi esnasında istenecek belgeler hangileri ve bu belgeler ne zaman teslim edilecek? İşte cevabı...

 30 bin öğretmenin beklediği Şubat atamaları kapsamında ataması gerçekleşen adaylardan göreve başlama işlemi esnasında bazı belgeler istenecek.

O belgeler ise şunlar olacak;

- Başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,

- Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet),

- Mal bildirimi (il milli eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

- Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına

dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

- Milli sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri milli sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği,

- Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmi yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

- Diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olanlardan yetkililerce onaylanmış muvafakat belgesi.

MEB'den yapılan açıklama şu şekilde:

10 Şubat 2016 tarihinde öğretmen atamasıgerçekleştirilmiştir. Ancak aday öğretmen olarak atananların göreve başlamalarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Aday öğretmen olarak atananlar;

a) 10 Şubat 2016 tarihinde eğitim kurumlarına atananlar görevine başlamayacaktır.

b) 15-18 Şubat 2016 tarihleri arasında ikinci aşamada yetiştirilmek üzere il tercihinde bulunacaktır.

c) İkinci aşamaya başvuru yapanların 19 Şubat 2016 tarihinde il emrine atamaları gerçekleştirilecektir.

d) İl emrine atamaları yapılan öğretmenlerin görev yerleri il milli eğitim müdürlüklerince 25 Şubat 2016 tarihine kadar belirlenecek ve bu belirlemelerden sonra en kısa sürede aday öğretmenler görevlerine başlayabilecektir.

e) Aday öğretmenler yetiştirilmek üzere atandıkları illere göreve başlamaya ilişkin belgeleri ibraz edeceklerdir.

ATAMA SONRASINDA NELER YAPILMALI?

Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından atanan öğretmenler, 2. aşama tercihlerini yaparak aday öğretmen olarak nerede görev yapmak istediklerini belirleyecekler. Adayların 10 il seçme hakkı olacak ve bu tercihlerin sonuçları ise 19 Şubat tarihinde açıklanacak. Adaylar daha sonra görev yerlerine yerleştirilecek ve aday öğretmen olarak görevlerine başlayacaklar. Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların belirttikleri e-posta adresine gönderilen göreve başlama zamanını ve diğer detayları içeren tebligat 5 gün sonra yapılmış sayılacak. Adayların bu tarihe kadar belirtilen merkezde göreve başlaması gerekmektedir.

ADAY ÖĞRETMENLİK NE DEMEK?

Atanan öğretmenler, Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan yeni değişikliğe göre aday öğretmen olarak adlandırılacak. Buna göre atanan öğretmenler atandıkları merkezde 4 ay boyunca kıdemli öğretmenlerin yanında staj alacak.

Stajın ardından başarılı olan aday öğretmenler MEB tarafından 19 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı'na girecek. Aday öğretmenler sınavın ardından mülakata alınacak ve aday öğretmenler arasından başarılı olanlar seçilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre aday öğretmenlik süresi 4 ayı oryantasyon eğitimi olmak üzere toplamda 1 sene sürecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR