BIST 9.795
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.451,33
İŞÇİ

Atamada memura yaş engeli!

Bir kurumdan başka bir kuruma nakil sırasında memurların yaşı engel olabiliyor.

Atamada memura yaş engeli!

Bir kurumdan başka bir kuruma nakil için gerekli diğer şartları taşıdıkları halde, yaşları gerekçe gösterilerek Devlet memurlarının nakil taleplerinin kurumlar tarafından karşılanmadığı durumlarla da karşılaşılabiliyor.

Atamada memura yaş engeli!

BAŞKA BİR KURUMA NAKLEN ATANMA 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Memurların bir kurumdan diğerine nakilleri” başlıklı 74 üncü maddesinde; “Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.

Atamada memura yaş engeli!

Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.” şeklinde hükümlere yer verilmiştir.

Atamada memura yaş engeli!

NAKLEN ATAMADA YAŞ ŞARTI Devlet memurlarının başka bir kuruma naklini düzenleyen bu maddede; memurun kazanılmış hak aylık derecesinden, sınıfından, öğrenim durumundan ve kadro derecesinden söz edilmiş olmakla birlikte, naklen atamalarda memurun yaşı konusunda herhangi bir ifadeden söz edilmemiştir.