BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
MEMUR

Astsubaylar da polise tanınan hakları istiyor!

Polislerin emeklilik şartlarının iyileştirilecek olması, astsubayları harekete geçirdi. Astsubaylar tepkili: Polise var bize yok mu?

Dün Meclis'teki görüşmelerde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, polislerin emeklilik, maaş ve ikinci şark görevi gibi sorunları bulunduğunu belirterek bu konuda çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Vural, böyle bir çalışmaya MHP olarak destek vereceklerini belirtti.

POLİSE EMEKLİLİK KIYAĞI

Oktay Vural'ın bu talebine, TBMM'deki görüşmelere katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'dan yanıt geldi. Kılıçlar yapmış olduğu açıklamada, "Belki çok fazla bir imkanımız yok, ama emeklilik konusunda bir çalışmamız var. Polis emekliliğini daha iyi hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerine yer verdi.

EMEKLİ OLUNCA MAAŞ DÜŞÜYOR

Çalışan polis ile emekli polisin maaş farkı arasında büyük bir uçurum mevcut. Her devlet memurunun maaşı emekli olduğunda belli oranda düşer. Ancak polisler için bu düşüş çok daha keskin oluyor. Çünkü çalışan polislerin almakta olduğu maaşın önemli bir kısmı Emniyet Hizmetleri Tazminatı'ndan oluşuyor. Bu tazminattan, çalışılan süre zarfından emeklilik kesintisi yapılmadığından, emekli olan polisin bu tazminatı da komple kesiliyor. Böyle olunca örneğin 25. yılını doldurup emekli olan bir polis memuru çalışırken yaklaşık 2000 TL aylık alırken, emekliliğe 800 TL ile adım atıyor.

POLİSLER FARKA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere daha önce polisler jandarmayla aralarında maaş farkından dert yanmışlardı. Jandarma astsubay 57 bin TL emekli ikramiyesi ve bin 547 TL emekli maaşı alırken, polislerin aldığı emekli ikramiyesi 45 bin TL'de, emekli maaşı ise bin 190 TL'de kalıyor. Polis ve jandarmanın maaş farkı da 500 TL'yi bulurken, söz konusu sorun 200 bini aşkın polisi ilgilendiriyor.

POLİSE VAR BİZE YOK MU?

Polisler konusunda yapılan bu çalışmalar, haklarının düzeltilmesi konusunda sayısız çağrıda bulunan astsubayları rahatsız etti. Yıllardır generaller ile aralarındaki maaş farkları ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesini isteyen ve bunun için sık sık sosyal medyada örgütlenen astsubaylar, polislere yapılacak düzenlemenin kendilerini de kapsaması gerektiği görüşünde.

6 maddede astsubayların beklentileri;

-Görev tazminatının kendilerine verilmesi

-Yarbay ve albayların aldığı komutanlık tazminatı

-İntibak yasasının astsubaylar için de çıkartılması

-Astsubayların evlilik ve diğer izinlerde TSK'daki diğer personelle eşit olmak istemesi

-Silahlı Kuvvetler Tazminatı'nın emeklilikte de verilmesi

-Astsubay emeklileri sicil affı talep ediyor

Yorumlar 12 Yorum
ÇOK OKUNANLAR