BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.425,46
YAZARLAR

Asker ve polislerin temmuz 2016 emekli aylık ve ikramiyeleri

Askerler ve emniyet mensupları da Emekli Sandığı iştirakçisi olarak Emekli Sandığı mevzuatına göre aylık ve ikramiyeye hak kazanmaktadırlar. Bunların aylıklarında da ek gösterge ve tazminatlar ana belirleyici, konumda olmaktadır.

Tüm Rütbe ve Sınıflarına Göre Asker ve Polislerin Temmuz 2016 Emekli Aylık ve İkramiyeleri

Dünkü yazımızda en üst ve en alt düzeydekilerde dahil olmak üzere memur personelin 2016 yılı Temmuz ayı emekli aylığı ve ikramiyelerini ele almıştık.

Bugün de askeri personelin ve emniyet hizmetleri sınıfındaki personelin güncel emekli aylık ve ikramiyeleri konusunu somut ve net tablolarla işlemeye devam ediyoruz.

İçinde bulunduğumuz yılda yükseköğrenimli ve 1 inci dereceye gelmiş polisler için 3000 ek gösterge hakkı tanınmış ancak meydana gelen farkın beklentileri karşılamaması nedeniyle hayal kırıklığı meydana getirmişti.

Yine aynı düzenlemede bulunan aynı derecesinde bulunan astsubay göstergesinin üçte ikisi yerine 5/6’sını (altıda beşini) alma hakkı getirilen ve azami ek gösterge haddinin de 3000’e yükseltilen uzman erbaşlarla ilgili olarak gösterge tablolarına yapılan ekle 1. ve 2.dereceye gelme yolu açılmış ve önemli bir eksiklik giderilmişti. Değişikle artık uzman erbaşların da uzman jandarmalar gibi 1.dereceye gelme ve azami 3000 ek göstergeden faydalanmaları artık mümkün.

Dünkü yazımızda ele aldığımız üzere askeri personel de de yarbay rütbesinden itibaren makam ve görev veya temsil tazminatı başlamakta. Burada da aylıklarda ek göstergeden başka en önemli etkiyi bu tazminatlar gösteriyor.

Tablolar yıllara göre artan aylık bağlama oranına göre düzenlenmekle beraber yıl kesirleri için de oluşacak küsuratlı aylık bağlama oranlarının mümkün olabileceğini, tabloda sadece tam yıllar esas alınarak aylık hesaplandığını göz ardı etmemek gerekiyor.

ENFLASYON FARKI YOK!

2016-2017 yılları için geçeli Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının 8/b maddesine göre;

2016 yılı Haziran ayı endeksinin 2015 yılı Aralık ayı endeksine göre altı aylık değişim oranının 2016 yılı birinci dönemi için önerilen yüzde 6 oranını geçmesi halinde enflasyon farkı eklenecekti. TÜİK’in açıkladığı TÜFE rakamlarına göre Aralık 2015-Mayıs 2016 ayları arasında enflasyon artışı yüzde 3,12 olmuştur. Eğer Haziran ayında açıklanacak TÜFE artış rakamı yüzde 2,88’i aşmazsa enflasyon farkı ödenmeyecek ve Hakem Kurulu Kararı doğrultusunda salt yüzde 5 zam uygulanacak.

TÜFE artışı 2016 yılının Ocak ayında yüzde 1,82, Nisan ayında yüzde 0,78, Mayıs ayında yüzde 0,58 olarak gerçekleşmiş, Şubat 2016 ayında yüzde 0,02, Mart ayında yüzde 0,04 oranında enflasyon düşüşü olduğu ilan edilmişti.

Bu durumda yüksek olasılıkla halen geçerli 0,088817 memur maaş katsayısı ve 1,390277 taban aylık katsayısının yüzde 5 oranında artırılmış olarak uygulanacağı dikkate alınarak emekli asker ve emniyet mensuplarının emekli aylıkları ve ikramiyelerinin de aynı oranda artırılacağı açık bulunuyor.

Bu bilgiler ışığında şimdi gelelim güncel olarak orgeneralden uzman erbaşa kadar tüm askerler ile emniyet hizmetindeki memurların emekli aylık ve ikramiye hesaplarına:

Bu yazının tüm hakları Memurhaber.com'a aittir. "www." biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.

Yorumlar