BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
İŞÇİ

Asgari ücret düşecek mi Ağbal'dan flaş açıklama

Asgari ücret düşecek mi bin 300 TL'nin altına inecek mi sorusuna Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan son dakika açıklama geldi.

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama geldi. Ekim ayında vergi dilimi nedeniyle düşmesi beklenen asgari ücretle ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklama yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni faaliyete başlayan Vatan İhtisas Vergi Dairesi'ni ziyaret etti. Bakan Ağbal ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağbal, "Asgari ücret 1300 liranın altına düşecek mi?" şeklindeki soru üzerine, "Özellikle Kasım ayı başında itibaren bir grup asgari ücretli gelir elde eden vatandaşımızın eline geçen tutarın 1300 liranın altına düşüyor olması ile ilgili hükümet olarak bir değerlendirme yaptık. Son 3 aya ilişkin olarak gelirleri 1300 liranın altına düşen çalışanlarımızın, bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuz'da da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık bir yükü mevzu bahis. Zaten bunu o zaman da ifade ettik, bu çalışma için bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor" dedi.

"Bu konuda bakanlık olarak hazırlıklarımız tamam" diyen Bakan Ağbal, "Bu konuyla ilgili uygulama zamanı gelmeden önce hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları takip ediyorum. Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım'dan önce bu düzenleme hayata girecek ve işverenlerimiz bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indiriminin artırımlı olarak uygulanmak suretiyle bu uygulamayı yapacaklar. Kimse endişe etmesin, her hangi bir uygulamanın hayatı geçmesi konusunda bir sıkıntı olmayacak, bu konuda gerekli hukuki çalışmalar o tarihten önce tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR