BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
İŞÇİ

Asgari ücret 2018 son durum Binali Yıldırım açıkladı

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek sorusuna Başbakan Binali Yıldırım bugün son dakika yanıt verdi. Bangladeş ziyareti öncesi havalimanında konuşan Binali Yıldırım milyonların beklediği açıklamayı yaptı.

Asgari ücrette sona gelinirken Binali Yıldırım konuyla ilgili açıklama yaptı. Enflasyonun altında bir ücret vermeyeceklerini söyleyen Binali Yıldırım aynı zamanda taşerona kadronun birkaç gün içinde netleşeceğini söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili, bugünde kadar çalışanlara enflasyonun altında bir ücret vermediklerini şimdi de bu defa da ülkenin şartlarına uygun şekilde en uygun ücretin belirleneceğini söyledi. Başbakan taşerona kadro konusunda da açıklama yaptı. Yıldırım, "Birkaç gün sonra mesele net ortaya çıkacaktır. Şu anda söylenlere itibar etmeyin." uyarısında bulundu. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

ASGARİ ÜCRET: Asgari ücret yeni sene girmeden önce işçi-işveren ve hükümet ilgili bakanlığımız arasında yapılan müzakerelerle belirleniyor. bu noktada TÜRK-İŞ teklifini sundu, DİSK de teklifini sunacak daha sonra taraflar bir araya gelecekler, en uygun şekilde tarafları bakanlığımız bir araya getirecek. En iyi şartlardan ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandıracak. 

TAŞERONA KADRODA YENİ DÜZENLEME: Taşeronların devlette daimi kadroya alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacaktır. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR