BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
KPSS

AÖF'te öğrenci profili değişiyor...

Açık öğretimin artık sadece bir istihdam veya bir askerlik olayı olmadığını belirten Anadolu AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar "öğrenci profili değişiyor" dedi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, son yaptıkları anketlerde, öğrencilerinin profilinde ciddi bir değişim olduğunun görüldüğünü, artık genç öğrencilerinin çoğalmaya başladığını belirterek “Öğrencilerimiz, artık sadece istihdam gibi işte yükselmek veya askerlik için kaydolmak yerine farklı bir alanda yetişmek isteği ile AÖF’yi tercih etmeye başladılar” dedi.

Prof. Dr. Banar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, açık öğretimin Türkiye’de 1982’den bu tarafa gelen ve 29 bin 500 öğrenciyle başlamış bir sistem olduğunu belirtti. O tarihte bu sayının çok iyi ve kimsenin beklemediği bir rakam olduğunu söyleyen Banar, bugün 2 milyon 200 bin aktif öğrenciye ulaşılmış olmasının, Türkiye’nin en ücra noktasına kadar bu eğitimin götürüldüğünün bir göstergesi olduğunu anlattı. Birçok ildeki öğrenci sayılarının, o ildeki üniversite öğrenci sayısından fazla olduğunu işaret eden Prof. Dr. Kerim Banar “Açık öğretim sisteminin bu ülkeye yararlarından bir tanesi de kişilerin gelişimine çok ciddi destek vermesi. Yani örgündeki bir öğrenci, ilgi alanı dışında ikinci bir alan olarak ‘ben açık öğretim sisteminde de eğitim almak istiyorum’ diyor. Veya çeşitli nedenlerden dolayı okuma imkanı olmayan öğrenciye ‘gel oku’ diyorsunuz. Verdiğiniz açık öğretim malzemesi dediğimiz kaynaklar, Türkiye’nin en iyi kaynakları. Bizim birçok kitabımız şuan örgünde de okutulan kitaplar. Siz bu kaynakları öğrenciyle paylaşıyorsunuz ve düşünün Türkiye’de 1982’den bu tarafa gelen ve 1982’de 29 bin 500 öğrenciyle başlamış bu sistem, tabi 29 bin 500’de o tarih itibariyle çok iyi bir rakam, kimsenin beklemediği bir rakam. 29 bin 500’lerden 2 milyon 200 bin aktif vasıf öğrenciye ulaşmışsınız ve şuanda. Türkiye’nin en ücra noktasına kadar da eğitimi götürmüşsünüz” dedi.

ÖĞRENCİ PROFİLİ CİDDİ BİR DEĞİŞİM İÇİNDE

Artık açık öğretimin sadece bir istihdam veya bir askerlik olayı olmadığını belirten Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, şunları söyledi:

“Zaten son yaptığımız anketlerde de şu gözüküyor. Artık öğrenci profili ciddi bir değişim içinde, yani artık genç öğrencimiz çoğalmaya başladı. Bir dönem hatırlayınız, işte yükselmek için, askerlik için gibi. Ama şuanda ‘askerlik için geldim’ diyenin oranı çok düşük. İnsanlar buraya geliyor, farklı bir alanda yetişmek istiyor veya örneğin işletmede okuyan öğrenci ‘ben KPSS’ye gireceğim, bir de dış ticaret okuyayım, bir de maliye okuyayım, vergi konusunda eksiğimi o bölümden telafi edeyim’ diyor. Veya hiç yöneticilik eğitimi almamış, ‘gideyim bir de yöneticilik eğitimi alayım diyor’ artık.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR