BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
KPSS

AÖF'nin bu mezun etmeme çabası nedir!

Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerinin isyanı devam ediyor. Bütünleme sınavının hakları olduklarını belirten mağdur öğrenciler seslerini böyle duyurdu..

Açıköğretim Fakültesi Öğrencileri İsyan Etti “Bütünleme Sınavını Geri İstiyoruz”

AÖF’ye Sert Eleştiri  “Nedir Bu Mezun Etmeme Çabası?”

 Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, kesin bir dille bütünleme sınavının olmayacağını belirtmesi üzerine öğrenciler www.sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle AÖF yönetimini şikayet yağmuruna tuttu. “Bütünleme sınavlarını geri istiyoruz” diyen öğrenciler bütünleme sınavının kaldırılmasını sert bir şekilde eleştirdi.

Açıköğretim fakültesinin dönemlik kredili sisteme geçtiğini kaydeden Prof. Dr. Özgür’ün “Öğrenciler ara sınavı ve dönem sonu sınavıyla değerlendirilecek. Yani her iki sınavdaki başarılar dikkate alınacak. Bütünleme sınavı yapılmayacak” şeklindeki açıklamalarından sonra AÖF öğrencileri bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesini istediler ve yeni uygulamayı şikayet yağmuruna tuttular.

Bütünleme Sınavımızı Geri Verin

 Leyla K.: “Bütünleme sınavı açıköğretim öğrencisinin en doğal hakkı .Bütünleme sınavının tekrar gelmesini istiyorum.”

Sabri D.: “O kadar insanı nasıl mağdur edersin söyle. AÖF siz yazın eşinizle dostunuzla rahat rahat gezip tozmak için biz hayatımızdan mı olalım? Her üniversitede var biz niye yapmıyoruz diye ama beyefendiler yazın eşleriyle gezmek istiyor o yüzden bütünleme sınavı yapmıyor.”

Murat Ü: “Bütünleme sınavı nasıl kaldırılır! Açık öğretimde yaz okulu olamayacağına göre bütünleme sınavları nasıl bir düşünce ile kaldırılabilir. Sınava hazırlanma süreleri bu kadar kısa iken bütünleme sınavı gibi en doğal haklarımızdan biri olan bir sınav neden, niçin, nasıl kalkar? Mezun mu vermesin açık öğretim. Ticarethane midir sadece açık öğretim, ayağımız alışsın başka yere gitmeyelim midir açık öğretim. Nedir bu mezun etmeme çabası? Bütünleme sınavımızı geri verin.

Ömer K.: “YÖK bütünleme hakkı veriyor AÖF bütü reddediyor. Bütünleme bir öğrencinin en doğal hakkıdır geri verin.”

Aytaç E. : “İktisat 4. sınıfta bir dersten kalmış gözüküyorum daha bahar döneminden hakkımız olan bütünleme sınavını geri istiyoruz. Tüm üniversitelerde kaldığın dersi geçirmek için ne fırsatlar ne sınavlar yapılıyor ancak biz hem bütün zorluklara rağmen ders çalışıp üstüne üstelik yüklü miktarlarda harç yatırmamıza rağmen bütünleme sınavını çok görüyorlar. Kitaplar 15 gün kala elimize geçiyor nasıl çalışabileceğiz soruyorum yetkililere. Ayrıca sınavdan 15 gün sonra hemen sınava giriyoruz nasıl bir sistem yaptınız bize sordunuz mu hayır. Sonuç hüsrana uğrayan bir yığın insan.”

Talat Y.: “Açıköğretim öğrencisiyim ve bu yıl bütünlemeler kalkmış diye duydum. Buradan yetkililere sesleniyorum siz devlete bağlı olan bir üniversitesiniz ve öğrencinin memnun olacağı uygulamalarınız olmalı. Kendi çıkarınızı düşünmemelisiniz. Kendi çıkarınızdan kastım şu bütünlemeler kaldırıyorsunuz yeni bir harç ücreti yatıracağız. 1 yıl daha kendimden örnek vereyim bu sene tek dersten kaldım ve bütünleme olmadığı için 1 yılım uzadı. Yeni bir harç ücreti yatıracağım birde zaman kaybı yaşamış olacağım. Tekrardan söylüyorum AÖF özel üniversite değildir. Kendi çıkarlarınızı düşünmeyin öğrenciler sizin için her zaman ön planda olsun.”

Korhan G.: “Anadolu Üniversitesi ülkenin tamamında üniversitelerde ve kendi örgün öğrencilerinde olmasına rağmen açıköğretim fakültesinde okuyan öğrencilere Bütünleme Sınavı Hakkını vermiyor. Kurallara uymayarak öğrencilerden de kurallara uyulmasını bekliyor. Bütünleme Sınavı YÖK tarafından zorunlu tutuldu ancak AÖF tutarsız gerekçelerle bütünleme sınavı hakkımızı vermiyor. Bizler açıköğretim okuyan öğrenciler olarak pozitif ayrımcılık sahibi olmamız gerekirken negatif ayrımcılığa maruz kalıyoruz. 3 milyon öğrencinin en az 2 milyonunu bu karar ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanından AÖF öğrenci yetkilisine kadar haklı talebimizi ve şikayetimizi her yere ileteceğiz.”

Cem K: “4. sınıftayım ve 1 dersten kaldım bir şans daha verilemesini istiyoruz. Lütfen bizim 1 senemizi daha kaybetmeyelim. Bu konu hakkında herkes mağdur durumda. Türkiye’nin en büyük üniversitesi olarak yardımlarınızı bekliyoruz.”

Can Y: “ Bir ders için bir yıl mı bekleyeceğiz. Bütünleme istiyoruz o kadar para alıyorsunuz. kendinizi bizim yerimize koyun.”

Eren C. :”7 ders için 3 hafta çalışma süresi veren Anadolu üniversitesi bütünleme sınavını kaldırıyor. 4. Sınıftayım bir dersim kalsa bir yılım çöpe gidecek. 1. Sınıftan başlayanlar için yeni sistem sorun değil ama son sınıfta bize bu sistemi getirip bütünlemeyi kaldırmanız zamanın bu kadar önemli olduğu bir devirde bize yapılan en büyük haksızlıktır. Mantık çerçevesinde düşünen hiçbir insan bütünlemenin kaldırılmasına mantıklı bir açıklama yapamaz.”

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR