BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
KPSS

AÖF'lilerin bütünleme hakkı verilmelidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen, AÖF'lilerin sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor... AÖF'lilerin bütünleme sınavı haklarının verilmesini gerektiğini belirten Kamu Sen, AÖF'lilere sahip çıktı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen, AÖF'li öğrenci ve memurların sorunlarını daha önce kamuoyu ile paylaşmış, sorunların çözümü için kendilerine destek vermişti.

Yine Konfederasyon öncülüğünde 28 Nisan 2013 tarihinde İstanbul, Antalya, Mersin, İzmir, Kayseri, Şanlıurfa ve Mardin'de AÖF Mağdurları için kitlesel basın açıklamaları düzenlendi.

Eylemde AÖF'de öğrenimine devam eden öğrenci ve memurların Bütünleme hakkı, Enformasyon hakkı ve gasp edilen tüm haklarının iadesini istedi.

Bilindiği üzere; Açık Öğretim Fakültesi örgün olarak yüksek öğrenim görme imkanı bulunmayanlar için önemli bir imkan sağlamakta, hem okuyup hem de çalışmak durumunda kalan binlerce öğrenci ve memur bu imkan sayesinde diploma sahibi olmaktadır.

9 Ekim 2011 tarihinde yayımlanan Açık öğretim Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişikliği ile kredili sisteme geçilmiş, Anadolu Üniversitesi YÖK'ün tüm üniversitelerde bütünleme sınavı açılması kararına rağmen bütünleme sınavını kaldırmıştır. Böylelikle Açık Öğretim öğrencileri sınav hakkından yoksun ve dönem uzatmak zorunda bırakılmış bu da AÖF'lileri zaman ve maddi kayıplara uğratmıştır.

Hem okuyup hem de çalışarak, çalışma hayatında ilerlemeye çalışan kesimden kamuda istihdam edilmekte olan binlerce memurunda, Anadolu Üniversitesi'nin yanlış uygulamaları ile mağdur edilmelerine Türkiye Kamu-Sen tepki göstermiştir.

Bu kapsamda Sendika daha öncede 16 Mart 2013 tarihinde Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda geniş katılımlı bir eylem düzenleyerek, AÖF'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istemiştir.

Türkiye Kamu-Sen , AÖF'li öğrenci ve memurların gasp edilen hakları iade edilene kadar eylemlerini ülkenin her köşesinde devam edeceğini, mücadelelerinde AÖF'lilerin yanında olacağını kamuoyuna duyurdu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR