BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,01
KPSS

AÖF sonuçları sorgulama ekranı öğrenci giriş açıklanıyor!

AÖF sınav sonuçları açıklandı heyecanla bekleyen öğrenciler AOF sinav sonuc giriş ekranı sinavsonuc.anadolu.edu.tr'ye akın etti. Anadolu Ünivesitesi-AÖF sınav sonuçlarızı öğrenmek için haberimizdeki detayları takip edin.

AÖF sonuçları açıklansı öğrencilerin aof sinav sonuc ekrani başında heyecanlı bekleyişi sona erdi. 23-24 Ocak tarihinde yapılan Anadolu Ünivesitesi-AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenecek... İşte tüm detaylar memurhaber.com'da...

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

'AÖF sınav sonuçları açıklandı' bilgisi Anadolu Üniversitesi'nin resmi Twitter adresinden böyle duyuruldu:


AOF SINAV SONUCLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF final sınavı sonuçlarının gelecek haftaya sarkabileceğini düşünen öğrenciler, AÖF'ün öğrenciler için kurduğu telefon hattı üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Öğrencilerin AÖF telefon hattından aldığı bilgiye göre, sınav sonuçlarının açıklanması haftaya sarkmayacak; yani bu hafta içinde AÖF final sınav sonuçlarının açıklanacak.

AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

AÖF dönem sonu sınavının sonuçlar henüz açıklanmadı. Sonuçlar öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecek. Peki AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilecek? Öğrenciler sınav sonuçlarını anadolu.edu.tr adresine girerek T.C ve TCKN şifresi yazarak öğrenecek.

AÖF SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN ADIM ADIM BUNLARI TAKİP EDİN

AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek için haberimizde; aşağıda yer alan AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı-linkine tıklamak, ardından karşınıza çıkacak olan ekranda şifre ve kullanıcı adınızı girmek... Tüm bu işlemlerin ardından AÖF final sonucunu öğrenebilirsiniz. Bunun için AÖF e öğrenci giriş yapmanız yani aşağıdaki linki kullanmanız yeterli olacaktır. 


AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARI 12 ŞUBAT CUMA SAAT 16.002YA KADAR AÇIKLANACAK

AÖF sınav sonuçlarının bu hafta içinde 12 Şubat Cuma günü saat 16.00'a kadar açıklanması bekleniyor. Gözler anadolu.edu.tr adresinde..



AÖF'DEN ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRME AMAÇLI VİDEO

23 – 24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF final sınavının sonrasında öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladılar. Anadolu Üniversitesi sınav sonuçlarının açıklanmasına dair net bir tarih vermedi. Ancak öğrencilerin sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmesi ve sürekli olarak Anadolu Üniversitesi yetkililerinden bilgi almaya çalışmaları üzerine Anadolu Üniversitesi öğrencileri bilgilendirmek amacıyla bir video yayınladı. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile alakalı olan videoda şu ifadelere yer verildi:

“Anadolu Üniversitesi olarak sınav sonrası amacımız, notlarını merakla bekleyen öğrencilerimize, sınav sonuçlarını olabildiğince hızlı bir şekilde duyurmaktır. Tüm sınav merkezlerinden gelen sınav evraklarının değerlendirilip, sonuçların açıklanması sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 günü bulmaktadır.”



2016 AÖF SINAV TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan duyuruya göre AÖF 2016 sınav tarihleri şu şekilde:

Açık Öğretim Fakültesi Bahar Dönemi Final Sınavları (16 – 17 Nisan 2016)

Açık Öğretim Fakültesi Yaz Dönemi Final Sınavları (4 – 5 Haziran 2016)

Açık Öğretim Fakültesi Tek Ders Sınavı (16 Temmuz 2016)

AÖF FİNAL SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI!

23 – 24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF final sınavının ardından Anadolu Üniversitesi tarafından sınavın soru ve cevapları erişime açıldı. Sınav soru ve cevaplarını inceleyip alacağı notu hesaplamak isteyen öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sistemine (https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx) giriş yaparak AÖF final sınavı soru ve cevaplarına ulaşabilirler.

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler Anadolu Üniversitesi AÖF öğrenci sistemi üzerinden (https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx) sınav sonuçlarını sorgulayabilirler.

Öğrencilerin sisteme e-posta veya T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle girmeleri gerekmektedir.

AÖF ÖĞRENCİLERİNİN BİLMESİ GEREKENLER

AÖF öğrencilerinin sınavlarla ve derslerle alakalı bilmesi gereken bazı kavramlar bulunmaktadır. Bu kavramlar ise şu şekildedir:

Genel Not Ortalaması – AÖF öğrencilerinin bütün dönemlerde aldığı derslerin toplam not değerleri ve toplam kredilerine bölünmesiyle ortaya çıkan rakamdır.

Ders Geçme – AÖF ders geçme işleminde söz konusu dersin harf notuna bakılmaktadır. Eğer bu not CC ve üzeri ise o ders geçilmiş demektir.

Dersten Kalma – Dersten geçme gibi dersten kalma durumunda da dersin harf notuna bakılmaktadır. Bu da ders FF ise o dersten kaldığınız anlamına gelmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme – Ders harf notunuz CD, DC veya DD ise söz konusu derslerden koşullu geçtiğiniz anlamına gelmektedir. Bu şekilde geçmek için ise bir sonraki dönemde Genel Not Ortalaması 2.0’ın üzerinde olmalıdır.

AÖF TELEFON HATLARI

Sizler de AÖF öğrencisiyseniz aşağıdaki telefonlardan sınavalrla ilgili bilgi alabilirsini. AÖF Sistemi Etkileşim Merkezi:

0850 200 46 10 - 19 ve 444 10 26


 
AÖF DERS NOTU HESAPLAMA

Örneğin vizeden 10 alan bir öğrenci finalde 80 alırsa 59 ortalama ile CB alacaktır. Ve AKTS hesaplamasında eğer 4 AKTS’lik bir ders alıyorsa o zaman 2,30*4 = 9,2 AKTS şeklinde hesaplanarak Mezun Olma Sistemine işlenecektir. Yeni ders geçme sistemi birçok anlamda yenilikler ve ara hesaplamalar içermektedir. Bu sebeple burada anlatılanların dışında kendi hesaplamalarınız ile konuyu daha iyi kavramanız sağlanacaktır.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize %30 ve Final %70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

AÖF'TE GEÇİLMEYEN DERS OLURSA NE OLUR?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. 

Tüm hesaplar için iyi bir not almanız gerekir. Bunun da yolu AÖF sınav sistemini iyi bilmek, derslerle ilgili sorulan sorulara nasıl cevap vereceğinizi öğrenmek gerekiyor. Peki sınav soruları nasıl soruluyor? Cevap anahtarı nasıl dolduruluyor. AÖF sınav soruları cevaplama tekniklerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

 AÖF DÖNEMLİK ORTALAMA NE OLMALI?

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde değilse, size bir uyarı gelecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

AÖF sınav sonuçları sorgulama haberimizde. Peki AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? On binlerce öğrenci AÖF sınav sonuçları 2016 için bu sorunun cevabını merak ediyor. AÖF e öğrenci giriş ve AÖF telefon ile sorgulama ekranı haberimizde. AÖF ise 23-24 Ocak'ta yapılan sınavlarla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Geçen hafta bir video yayınlayarak sınav sonuçları açıklandı mı sorusuna cevap veren Açık Öğretim Fakültesi sonuçların en geç cuma gününe kadar açıklanacağını bildirdi. 

AÖF sınav sonuçları sorulama ekranı açıklandığında aşağıdaki linkten son güncel haberlere ulaşabilirsiniz:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR