BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
KPSS

AÖF sonuçları açıklandı mı sınav sorgulama son durum

'AÖF sonuçları açıklandı mı ne zaman açıklanacak' sorusu onbinlerce AÖf sınavına giren öğrencinin dört gözle cevabını beklediği soru... 23-24 Ocak AÖF final sınav sonuçları sorgulama işleminin en geç 12 Şubat'a kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

'2016 AÖF final sınavları açıklandı mı' sorusu AOF sinav sonuclarini bekleyen onbinlerce öğrencinin merak konusu... 23-24 Ocak'ta gerçekleşen AÖF sınav sonuçlarının önümüzdeki 10 gün içinde açıklanması bekleniyor zira Anadolu Üniversitesi daha önceki AÖF sınav sonuçlarını 2 hafta içinde açıklamıştı dolayısıyla en geç 12 Şubat cuma gününe kadar AÖF sonuçlarının açıklaması bekleniyor.

AÖF final sınavına giren öğrencilerin heyecanı dorukta... 2016 AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz tüm detaylar memurhaber.com'da olacak. 

AÖF SINAV SONUÇLARI ONLINE SORGULAMA İLE ÖĞRENİLECEK!

AOF sınav sonuçları t.c şifresi ile sorgulanacak. AÖF sınav sonuçları adayların adresine posta ile gönderilmeyecek sonuçlar anadolu.edu.te adresinden online olarak sorgulanacak.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

AÖF SONUÇLARININ GECİKMESİNİN SEBEBİ HATALI SORU KRİZİ

AÖF sınav soru ve cevapları açıklandı mı sorusunun yanıtı beklenirken AÖF sınavında hatalı soru krizi yaşandı. AÖF sınavı Diplomasi Tarihi dersindeki soru iki kez sorulduğu için hatalı çıktı. Peki bu durum AÖF sınavını iptal ettirecek mi bilinmez ama AÖF sonuçlarının tahminden biraz daha geç açıklanması söz konusu.


AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA-ADIM ADIM AÖF SONUÇLARI ÖĞRENME REHBERİ

AÖF sınav sonuçları sorgulaması yapmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor:

1. İlk olarak AÖF resmi internet sitesi üzerinden kırmızı kutu içine alarak işaretlediğimiz "akademik takvim" yazısının üzerine tıklayarak bulduğunuz ülkenin akademik takvimini seçin.

2. Akademik takvime tıkladıktan sonra o yıla ait internetten başvuru, kayıt, kayıt yenileme, ekle/sil tarihlerine, sınav tarihlerine, sınav merkezi değiştirme için son tarihleri görebilirsiniz. 

Aşağıdaki resimde de kırmızı renkle belirtilen alandan sınav tarihleri kısmında AÖF sınav sonuçları sorgulaması yapabilirsiniz.

3. Sınav tarihlerini öğrenerek yaptığınız AÖF sınav sonuçları sorgulamasının yanında sınav sonuçlarına erişmek için AÖF öğrenci giriş alanına tıklayınız.

4. Türkiye programları ya da yurtdışı programları seçeneklerinden ilgili olanı seçin ve aşağıda gösterilen alanları doldurarak öğrenci girişi yapınız.

5. Size ait olan bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfada sınav sonuçları kısmından sınav sonuçlarını görebilir, böylelikle AÖF sınav sonuçları sorgulama işlemini bitirmiş olursunuz.

AÖF'E GİREN ÖĞRENCİLER... DİKKAT!

AÖF sınav sonuçları adayların adresine posta ile gönderilmeyecek sonuçlar anadolu.edu.te adresinden online olarak sorgulanacak.

HANGİ ÜNİVERSİTE'NİN AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTELERİ BULUNUYOR

Ülkemizde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinin açık öğretim fakülteleri bulunur. Bu üniversitelerde her bölüm olmaz. Ancak pek çok açıktan öğreniminizi gerçekleştirebileceğiniz bölümler yine bu fakültelerde yer alır.

Lisans eğitimi alamayan belli nedenlerle üniversiteye gidemeyen ya da vatandaşların ikinci bir bölüm okuma istekleri doğrultusunda gibi nedenlerle bu bölümler tercih edilir. Oldukça fazla bireyin başvuru da bulunduğu bu sınav geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirildi. 23 Ocak Cumartesi ve 24 Ocak Pazar günlerinde yapıldı. Adaylar öğrenci giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları ile bu sınava girişlerini yaptılar. Ardından da bu zorlu maraton sona ermiş adaylar derin bir nefes almıştır. Artık adayları ter döktüren günler sona ermiştir.

2016 güz dönemi içerisinde üniversitelerde iki kez yapılan vize ve final sınavları aynı şekilde açık öğretim fakülteleri için de geçerlidir. Ocak ayı içinde de yapılan bu sınavın soruları ve cevapları bu hafta içerisinde internet aracılığı ile vatandaşların ellerine ulaştır. Artık yaşadığımız dönemin getirdiği yenilikler bizlerin meraklarını bir nebze de olsa azaltmayı başarmıştır. Çünkü ülkemizde gerçekleşen ilerleme eğitim alanı olmak üzere her türlü alanda kendini belli etmektedir. Bu ilerleyiş de bizlerin işine yaramaktadır. Ülkemiz sınırları içinde gerçekleştirilen bu yenilikler hiçbir zaman son bulmamış sürekli olarak devam etmektedir. Açık Öğretim Fakültesi sınavının sonuçlarının da en kısa zaman dilimi içinde açıklanması beklenmektedir. Çünkü gelişen teknolojik gelişmeler gerçekleşen sınavların daha hızlı okunmasını ve sonuçlarının çok daha kısa sürede belli olacağını da doğurmuştur. Sınavın yapıldığı tarihten iki hafta sonra sonuçların açıklanacağı ilgili kurumlar tarafından açıklanmıştır.

Sınav sonuçları açıklandığında sizler internet teknolojisini kullanarak sizler kolay bir şekilde sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınava başvuru yaparken oluşturulmuş olan öğrenci giriş numaranız ile sizler sonucunuzu öğrenebilirsiniz. İnternet sistemini kullanarak sizler pratik ve kolay bir şekilde sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Öğrenci giriş numaranız ve T.C. kimlik numaranız ile Açık Öğretim Fakültesi Sonuç Açıklama Sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Artık akıllı cep telefonlarınızdan da internete bağlanabildiğiniz için evde, işte, yolda, bahçede aklınıza gelebilecek olan her türlü yerde internete bağlanabilirsiniz. Böylece sonuçlar açıkladığında sonucunuzu kolay bir şekilde dijital platform üzerinden öğrenebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR