BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,63
KPSS

AÖF sonuçları açıklanacak mı ne zaman işte tarihi

'AÖF sonuçları açıklandı mı' sorusu binlerce açık öğretim öğrencisinin gözünü anadolu.edu.tr sonuc sorgu ekranına dikti... Peki 23-24 Ocak AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte memurhaber.com AÖF sonuçları dosyası...

'AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır' sorusunun cevabını 23-24 Ocak yani hafta sonu açıköğretim sınavına giren öğrenciler dört gözle bekliyor peki aof sonucları ne zaman aciklanacak?

anadolu.edu.tr adresinden yapılması beklenen AÖF sınav sonuçları için mantık yürütülerek daha önceki sınav sonuçlarına bakıldığında AÖF sınav sonuçlarının 14 Şubat'a kadar açıklanacağı tahmin ediliyor. 

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? SONUÇLAR NEDEN GECİKTİ?

AÖF Diplomasi Tarihi dersi kısmında yaşanan 'mükerrer soru' krizi sınav sonuç takvimini nagtif etkiledi. Aynı soru iki kez sorulduğu için hatalı çıktı. Tekrar soru krizi AÖF sınavını iptal ettirmedi ancak AÖF sonuçlarının tahminden biraz daha geç açıklanması söz konusu...

İŞTE AÖF SONUÇLARININ EN SON AÇIKLANACAĞI TARİH

anadolu.edu.tr adresinde yer alan sorgulama sayfasından T.C kimlik numarası ile sorgulanacak olan AÖF sınav sonuçları en geç 2 hafta için 14 Şubat 2016'ya kadar saat 16.00'da anadolu.edu.tr adresinde yer alması bekleniyor.

DİKKAT! AÖF SONUÇLARI EVE GELMEYECEK!

AÖF sınav sonuçları adayların adresine posta ile gönderilmeyecek sonuçlar anadolu.edu.tr adresinden online olarak sorgulanacak.

AÖF 'TEN MÜKERRER SORU AÇIKLAMASI

Anadolu Üniversitesi'nden 'mükerrer soru' açıklaması (AÖF)
Anadolu Üniversitesi tarafından “AÖF sınavında mükerrer soru krizi yaşandığı” haberlerine ilişkin açıklama yapıldı. AÖF sınavında mükerrerlik olduğu belirtildi...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) hafta sonu yapılan 2015-2016 yılı Güz Dönem Sonu Sınavı’nda “mükerrer soru” olduğuna yönelik bir takım haberler yapılmıştı. Yapılan haberlerde, kitapçık kodu 4715 olan Diplomasi Tarihi dersinin aynı sayfasındaki 14 ve 19’uncu soruların cevaplarıyla birlikte içeriklerinin de aynı olduğuna dikkat çekilmişti.



Haberler sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından bir açıklama yapıldı. Üniversiteden yapılan açıklamada, 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, iktisat ve İşletme Fakülteleri Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı’nda 581 farklı derste 11 bin 620 soru kullanıldığı belirtildi.

“Bir mükerrerlik söz konusudur” denilen açıklamada, “Sorular, ders kitaplarının editörleri tarafından hazırlanmakta, test uzmanları tarafından redaksiyonu yapıldıktan sonra soru havuzuna atılmaktadır. Soru havuzundaki sorulardan ilgili dönem için testler oluşturulmakta ve bu testler editörler tarafından onaylanmaktadır. 25 Ocak 2016 tarihli habere konu olan 4715 kodlu kitapçıkta yer alan Diplomasi Tarihi testi için de söz konusu süreç belirtilen şekilde yürütülmüştür. Sürecin son aşamasında bir soruda yapılan değişiklik testte aynı bilginin sorgulandığı iki farklı sorunun yer almasına neden olmuştur. Bir mükerrerlik söz konusudur.

Kamuoyunun da takdir edeceği ve konu uzmanlarının da bildiği gibi 581 farklı ders için hazırlanan 11 bin 620 soru içerisinde meydana gelen böyle bir tekrarın, testlerin güvenirliğini ve geçerliliğini etkilemesi mümkün değildir.

Sınav sonrası her bir ders için hazırlanan sorular için test ve madde analizi yapılmakta; istatistiki sonuçlara göre testlerin güvenilirliği ve geçerliliği belirlenmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün de bu tür mükerrerlik içeren durumlarda, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirler alınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

AÖF SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınavı iyi ya da kötü geçenler soruların açıklanıp açıklanmadığıyla ilgili bilgilere ulaşabilmek için "AÖF sınav soruları açıklandı mı?" sorusuna yöneldi. Yanıtlarını kontrol etmek isteyen öğrencilerin araştırdığı AÖF sınav sorularıyla ilgili detaylı bilgi henüz verilmedi. Fakat Açıköğretim Fakültesinin resmi sayfasında yayınlanan akademik takviminde ;

Dönem sonu sınavlarının 7-19 Ocak tarihleri arasında yapılması beklenirken, bazı nedenlerden dolayı 23-24 Ocak tarihlerine  sarktığı gözlemlenmişti. Dönem sonu mazeret sınavlarının ise normal şartlar altında 22-27 Ocak tarihlerinde yapılması planlanırken, yapılan ertelemeler nedeniyle bu sınavın ilerleyen tarihlerde yapılması planlanabilmektedir.

Bu durum nedeniyle akademik takvimin normal bir ilerleyişinin olamayacağı görülmekte, buna binaen de sınav sorularının normalden biraz daha geç açıklanması beklenebilmektedir.

AÖF sınav soru ve cevapları açıklandı. AÖF sınav soruarı ve cevaplarını öğrenmek için öncelikle aşağıda verdiğimiz link'e tıklayınız. Sayfa yüklendikten sonra, karşınıza çıkacak olan alanda "oturum açmak için tıklayınız" bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu bölüme tıklamanızın ardından TC Kimlik Numarası veya E-Posta Adresinizin istendiği alanı doldurmanız, alt bölüme de AÖF şifrenizi girip Oturum Aç butonuna basmanız, sisteme girmeniz için yeterli olacaktır.

AÖF TEK KULLANIMLIK ŞİFRE NASIL ALINIR?

Sisteme kaydınız bulunmuyorsa sayfanın hemen altında yer alan, “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” bölümüne tıklamanız, açılan sayfada "Tek Kullanımlık Kod isteğinde bulunun" linkine basmanız gerekmektedir. Açılan sayfada TC kimlik No ve Telefon Numarasını girdikten sonra "Telefonuma mesajı şimdi gönder" butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Tek kullanımlık şifreniz geldikten sonra, TC kimlik numaranıza özel gelecek olan tek kullanımlık kodu sisteme girmeniz gerekecektir.




Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR