BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
KPSS

AÖF sınav sonuçları final dönemi sorgulama ekranı

AÖF sınav sonuçları gelen son dakika habere göre belli oldu. AOF sinav sonuclari nereden ogrenilecek AÖF sınav sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar memurhaber'de.

Uzun zamandır beklenen AÖF sınav sonuçları belli oldu. 14- 15 Ocak 2017 tarihinde yapılan AÖF sınav sonuçları açıklandı. AÖF sinav sonuc ekrani anadolu.edu.tr ve memurhaber'de.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından 14-15 Ocak 2017 tarihinde yapılan AÖF güz dönemi dönem sonu sınavının sonuçları açıklandı.

AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek için yukarıdaki resme tıklayınız.

BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

2016-2017 AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat itibari ile başlayacak. Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini internet aracılığı ile yapacaklar.

AÖF'TE 3 DERS HAKKI

Anadolu Üniversitesi rektörü Naci Gündoğan, AÖF öğrencileri için önemli açıklamalarda bulundu. Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme programlarında kayıtlı olan öğrencilerden mezun olması için sadece tek dersi kalmış olanların dönemlerini uzatmamaları için uygulamada olan tek ders sınav haklarının, bu sene itibari ile birlikte üç derse çıkarıldığını belirtti.

Öğrencilerin belirtilen bu üç ders sınav hakkından yararlanabilmesi için 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ya da bahar dönemi içerisinde o derslere kayıt yaptırmış olması gereklidir. Başarısız olunan üç dersten de DZ veya YZ gibi harf notu almış olan öğrenciler için üç ders hakkı tanınmamaktadır. Ayrıca uygulamalı olan dersler için de üç ders sınav hakkı tanınmaz. Yapılan üç ders sınavın notu da dönem sonu yani final sınav notu olarak geçmektedir.

AÖF'TE YENİ DÖNEM

AÖF sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belirsizliğini korurken Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesinde AÖF'de yeni dönem duyurusu geldi. Yapılan duyuruya göre; yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi sınavlarında yeni bir uygulamaya geçiliyor. 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle AÖF sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, "Açıköğretim Fakültesi'nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır." dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR