BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.428,80
GÜNCEL

AÖF onur belgesi nedir nasıl alınır kimlere verilir?

Aöf onur belgesi nedir ve AÖF Onur Belgesi Kimlere Verilir? İşte cevabı...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler arasında, eğitim ve öğretim yılı içerisinde derslerinde yüksek not ortalaması yakalamış ve başarı sağlamış Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler arasında, eğitim ve öğretim yılı içerisinde derslerinde yüksek not ortalaması yakalamış ve başarı sağlamış öğrenciler, “Onur Öğrencisi Belgesi” almaya hak kazanmaktadır.

Onur belgeleri yıllık değil dönemlik olarak verilmektedir. Lisans bölümünde okuyan bir öğrenci 8 kez Onur belgesi alma imkanına sahiptir. Önlisans bölümündeki öğrenciler ise 4 kez onur öğrencisi olarak onurlandırılabilir. Onur Öğrencisi Belgesi Kime Verilir? AÖF sistemine göre öğrencinin okuduğu dönem baz alınır. Bu dönem içerisinde hiç bir dersten kalmadıysa, not ortalaması 3.00 ile 3,49 arasında ise o öğrenci “Onur Öğrencisi Belgesi” almaya hak kazanır. Eğer 3,49 üzerinde bir not ortalaması sağlamış iseniz “Yüksek Onur Öğrencisi Belgesi” alma hakkı elde etmişsiniz demektir.


Onur Belgesi Alıp Almadığımı Nasıl Öğrenebilirim? Onur belgesi almaya hak kazanan öğrenciler yukarıda belirten özellikleri taşıdığı taktirde onur belgesi almaya hak kazanmış demektir. Onur Belgesi Bize Nasıl Ulaşıyor? Kendimiz mi Gidip Alacağız? Onur öğrencisi olarak onur öğrencisi belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin bu belgeleri, açıköğretim sisteminde kayıtlı olan adrese gönderilmektedir. Dönem sonuçları açıklandıktan hemen sonra değil de daha ileri bir zamanda gönderim yapılabiliyor. Bu nedenle onur belgem gelmedi diye panik yapmanıza gerek yoktur. Onur belgeniz mutlaka düzenlenmiş ve evinize postalanacaktır. Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu Onur öğrencisi belge sistemi ile öğrencilerin motivasyonu arttırılmak istenmiştir. Bu doğrultuda öğrencilerin daha sıkı bir çalışma içerisine girmesi beklenmekte olup, Onur belgesi alan öğrenciler için CV’ye eklenebilecek güzel bir referans örneği oluşturmaktadır. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR