BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
KPSS

AÖF öğrencileri harekete geçiyor!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi gerekli hazırlıkları yapmadığı için binlerce öğrenci mağdur oldu. Kitapçıklarına hala ulaşamayan öğrenciler kampanya başlattı...

2013 bahar dönemi ara sınavı 04-05 Mayıs'ta yapılacak açık öğretim öğrencileri büyük bir şok yaşıyor. Ücretini ödedikleri halde kitapları hala ellerine ulaşmayan öğrenciler sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

2012- 2013 eğitim öğretim yılında kredili sisteme geçen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi gerekli hazırlıkları yapmadığı için binlerce öğrenci mağdur oldu. Sene başında bütünleme sınavlarının kaldırılmasına isyan eden öğrenciler şimdi de kitap şoku yaşıyor. Sınavların yapılmasın 1 aydan daha kısa bir süre kalmasına rağmen kitaplar henüz öğrencilere verilmedi. Önceki dönemlerde de benzer sorun yaşadıklarını ve çoğuna hiçbir zaman kitap ulaşmadığını belirten öğrenciler, imza kampanyası başlattı.

SINAVLAR YAKLAŞTI KİTAP YOK

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 22.06.2012 Tarih ve 5854-27380 sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren tüm üniversitelere bütünleme sınavı hakkı tanınması zorunluluğu getirilmişti. Ancak Anadolu Üniversitesi 11.07.2012 tarihinde yapılan senato toplantısında YÖK'ün öğrencilere verdiği bütünleme sınavı hakkının, Dönemlik-Kredili Sistemde mümkün olmayacağını belirterek kaldırılması kararını aldı. Bütünleme haklarının ellerinden alınması binlerce öğrenciyi zor durumda bıraktı. Aynı öğrenciler şimdi kitap şoku yaşıyor.

2013 bahar dönemi ara sınavı 04-05 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Ancak sınavların başlamasına az bir süre kala ücretini ödedikleri kitabı bulamıyor. Her hafta AÖF Bürolarına giden öğrenciler her defasında kitap olmadığı gerekçesiyle ya eli boş dönüyor ya da sadece kitaplarının bir kaçını alarak evine dönüyor. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren öğrenciler kitaplara bir an önce ulaşmak için imza kampanyası başlattı.

'MAĞDURİYET GİDERİLSİN'

Mağdur öğrenciler adına yapılan ortak açıklamada yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Kredili sisteme adapte olmaya çalışan bizler şimdi de kitap sorunu yaşıyoruz. Sınav tarihinin gelmesine rağmen kitaplarımız bürolara ya gönderilmiyor ya eksik gönderiliyor ya da sınavlara birkaç gün kala elimize ulaşıyor. İlk dönem birçoğumuz kitabın yüzünü göremeden 5-6 Ocak'ta yapılan Güz Dönemi Ara Sınavına girdik. Aynı sorunu bu dönem de yaşıyoruz. Öyle görünüyor ki 4-5 Mayıs'ta yapılacak sınavlara çoğumuz kitap olmadan gireceğiz. Bu kötü tecrübeler neticesinde ikinci dönem de aynı mağduriyeti yaşamak istemiyoruz. Gereğinin yapılması ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz."

KARGOYLA GÖNDEREBİLİRİZ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, kitap konusunda güz döneminde ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi. "Sorunu minimize ettik" diyen Prof. Dr. Banar şöyle devam etti: "Kitaplarımız 5 Nisan'da bürolarda olacak bilgisini tüm öğrencilere mesajla iletmiştik. Şuanda tüm bürolarımızda kitaplarımız mevcut. Ancak bazı bürolarımızda az da olsa eksikler söz konusu." Banar, ayrıca başvurmaları halinde öğrencilere kitapları kargo yoluyla 1-2 gün içinde adreslerine ulaştırabileceklerini söyleyerek, "Bunun için öğrencinin başvurması yeterli" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR