BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
KPSS

AÖF bütünleme sınavında Mayıs gelişmeleri 2013

Eğitim öğretim sürecinin sonlarına geldiğimiz şu günlerde binlerce açıköğretim öğrencisinin aklında şu soru var; 2. dönem sonunda bütünleme sınavı yapılacak mı? Bu konuda ÖSYM ne diyor? -2 Mayıs 2013 bütünleme sınavı haberleri

Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür yapmış olduğu açıklamada, bu sene AÖF bütünleme sınavı için dönem başında almış oldukları karardan dönmelerinin söz konusu olmadığını ve kesin bir dille bütünleme sınavının olmayacağını belirtti.

Açıköğretim fakültesinin dönemlik kredili sisteme geçtiğini hatırlatan Özgür, "Bu nedenle öğrencilerin değerlendirilmesi bağıl sisteme geçmiş oldu. Örgüt eğitimle bu geçişlerin sağlanması adına öğrenciler ara sınavı ve dönem sonu sınavıyla değerlendirilecek. Yani her iki sınavdaki başarılar dikkate alınacak. Bütünleme sınavı yapılmayacak" dedi.

Bütünleme hakkı kaldırılan AÖF Açıköğretim öğrencileri haklarını aramak ve bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da organize oldu. AÖF yönetimi tarafından kaldırılan bütünleme sınavları AÖF öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor.

YÖK tarafından bütün üniversitelerde yapılması yasal zorunluluk haline getirilen bütünleme sınavları sadece AÖF'de yok. Bütünleme haklarını geri isteyen AÖF Açıköğretim öğrencileri 'AÖF Bütünleme Sınavı Yardım Kampanyası' başlattı.

Yorumlar 83 Yorum
ÇOK OKUNANLAR