BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
KPSS

AÖF bürolarında kayıt kuyruğu!

Adana'da yüzlerce öğrenci, ek yerleştirme, lisans tamamlama, sınavsız ikinci üniversite ile dikey geçiş başvurularının son gününde, açık öğretim fakültesi bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye'de banka kuyruğu, ekmek kuyru, emekli maaşı kuyruğu ve yardım kuyruğu derken bu kez de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt kuyruğu yaşanıyor.

16 Ekim tarihinde başlayan ek yerleştirme, lisans tamamlama, sınavsız ikinci üniversite ile dikey geçiş başvurularının bugün son gün olmasından dolayı sabah saat 05:30'dan itibaren açık öğretim büroları önünde uzun kuyruklar oluştu.

Adana'da Reşatbey ve Ziyapaşa mahallelerinde bulunan açık öğretim bürolarının önündeki kuyruklar zaman zaman 1 kilometreye kadar uzadı. Daha iyi bir gelecek için ön lisanstan sonra lisans tamamlamak isteyen gençler saatlerce kayıt yaptırmak için kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Zaman zaman kuyrukta bekleyen gençler ile görevliler arasında ve kuyrukta uyanıklık yapmak isteyenler arasında tartışmalar da yaşandı. Başvuruların son gününde uzun kuyruktaki yerlerini alan ve beklemekten sıkılan öğrenciler, kimi zaman kuruyemiş yiyerek, kimi zaman da cep telefonlarından oyun oynayarak sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Kentte sadece iki büro bulunduğunu, içeride az sayıda kişinin çalıştığını belirten öğrenciler, her gün sırada beklediklerini, saat 17.00'ye kadar işlemlerin yetişmemesi nedeniyle başvurularının son güne kaldığını dile getirerek, "Adana 2 milyon nüfuslu bir il ama 2 tane büro var. Bu nedenle kayıtlarda sürekli sıkıntı yaşanıyor. Adana'nın 4 merkez ilçesine de büro yapılmasını istiyoruz. Bu yıl Kurban Bayramı tatili de araya girdiği için çok sıkıntı yaşanıyor" dedi.

Bu arada, açıköğretim yetkilileri ise dün saat 20:30'a kadar kayıt yaptıklarını bugün de öğrenci bitene kadar kayıt yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR