BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
KPSS

AÖF 2013 Bahar Dönemi kayıtları -04/03/2013

AÖF Açıköğretim Fakültesi yönetiminden AÖF öğrencilerini yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yapıldı.

AÖF sınav sonuçları açıklandı. AÖF öğrencilerini şimdi de Bahar Dönemi kayıt heycanı sardı. "AÖF Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme" başlığı ile yapılan duyuruda Bahar Dönemi için kayıt yaptıracak öğrenciler uyarıldı.
 
İŞTE AÖF YÖNETİMİNDEN YAPILAN O DUYURU:
 
Anadolu Üniversitesi AÖF Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm ve programlarında eğitim-öğretim dönemlik-kredili sistemde yapılmaktadır.
 
Bu nedenle dönem esasına dayalı akademik takvim uygulanmakta olup kayıt yenileme işlemlerinin Güz ve Bahar Dönemlerinde belirlenen tarihlerde ayrı ayrı yapılması gerekmektedir.
 
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 1.aşama: “Ders Ekle-Sil” 2.aşama: “Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesi” olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. 2012-2013 öğretim yılında yeni kayıt yaptıranlar ders ekle-sil işlemi yapmayacaklar, ancak kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyerek kayıtlarını yenileteceklerdir. Kayıt yenileme işlemleri;
 
11 Mart 2013 Pazartesi günü başlayıp
 
21 Mart 2013 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona erecektir.
 
22 Mart 2013 Cuma günü mazeretli olanların kayıtları yenilenecektir.
 
Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılmıştır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilirler. Ders ekle-sil işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılmaktadır.
 
11-21 Mart 2013 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 22 Mart 2013 tarihinde ders ekle işlemi yapabilirler. 16 Mart 2013 Cumartesi günü AÖF büroları açık olacaktır.
 
Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan “Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfası”nda yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıt günü olan 22 Mart 2013 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Öğrenciler, bankadan aldıkları dekontun 2012-2013 Öğretim Yılı “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. Geçmiş öğretim döneminden borcu olup sadece bu borcu ödeyen öğrencilerin 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.
 
Bakanlar Kurulu Kararında sayılan Kanunlar kapsamında “Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları” bu Kanunlar kapsamına girdiğine dair resmi belgesi ile “%40 ve üzeri Özürlü Olduğuna Dair Sağlık Kurulu Raporu Bulunan Öğrenciler” raporlarını Güz Döneminde vermemiş ise ders ekle-sil işlemi yaptıktan sonra banka ödemesi yapmadan AÖF bürolarına götüreceklerdir. Güz Döneminde belgesini/raporunu AÖF bürosuna teslim eden öğrenciler ders ekle sil işlemini yaptıktan sonra varsa ödemesini yaparak AÖF bürosundan kaydını yenileyeceklerdir. Geçici özürlü öğrencilerimiz raporlarını mutlaka AÖF bürosuna tekrar vereceklerdir.
 
22 Mart 2013 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.
 
Kaydını yenileten öğrenciler http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde kontrol etmelidirler.
 
Şifresini kaybetmiş veya hatırlamayan öğrenciler AÖF bürolarından bizzat veya 444 10 26 numaralı telefonu arayarak yeni şifre alabilirler. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler.
Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
 
Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır.
 
İLETİŞİM
 
Öğrencilik işlemleriniz ile ilgili sorularınız için 444 10 26 numaralı telefondan Açıköğretim Etkileşim Merkezini (Çağrı Merkezi) arayabilirsiniz.
 
adresindeki “Açıköğretim” linkinden büro hizmetleri ve AÖF bürolarının adreslerine ulaşabilirsiniz.
 
e-posta: aofbilgi@anadolu.edu.tr (e-postanıza ad, soyad ve T.C. kimlik numaranızı mutlaka yazınız.)

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR