BIST 10.274
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,45
ÖĞRETMEN

Antalya'da öğrenciler tekneyle okula gidiyor

ANTALYA Hamidiye Koyu'ndaki yarım adada oturan 12 ortaöğretim öğrencisi okula her gün tekneyle gidiyor.

Üç tarafı deniz, bir tarafı dağlık araziyle çevrili evlerinden karayolu bağlantısı olmadığı için okullarına gitmek isteyen öğrenciler tekneyle hareket ediyor.

7 yıldır devam eden sistemle sabahın ilk ışıklarında çantalarını alarak evlerinden çıkıp, önceden tespit edilen ve teknelerin yanaşabileceği buluşma noktalarına gelen öğrenciler, yaklaşık 20 dakikalık tekne yolculuğunun ardından kendilerini bekleyen ikinci servis olan minibüse binip okullarına ulaşıyor.

12 ÖĞRENCİ DENİZ YOLUNU KULLANIYOR

12 öğrenci, diğer taşımalı eğitim gören arkadaşlarından farklı olarak deniz yolunu kullanıyor. Antik Likya döneminden kalma toplam 150 haneli yarımadada balıkçılık ve turizm işiyle uğraşan ailelerinin çocuklarının günlük okul yolculuğu deniz ve kara yolu olmak üzere yaklaşık yarım saat sürüyor.

EŞSİZ MANZARA EŞLİĞİNDE OKULA GİDİYORLAR!

Öğrencilerin bu keyifli yolcuğu 2009 yılından bu yana eşsiz manzara eşliğindeki sürüyor. Öğrenciler okuldan dönerken derslerini de teknede yapıyor. Taşıma ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanan öğrenciler, hallerinden oldukça memnun gözüküyor.

"GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLIYORUZ"

Tekne servisinin oldukça güvenli olduğunu belirten tekne kaptanı Mehmet Ekici ise, "Buradan sabah 7.20 gibi çıkıyoruz. Hamidiye Koyu Alan mevkiinde okula giden 6 çocuğumuzu alıyorum. Daha sonra Kale'ye dönüyoruz. 6 kişi de Kale'den alıyoruz. Toplam 12 çocukla sağ sağlim Üçağız limanına gelerek kara servisine teslim ediyorum. Milli eğitimin yapmış olduğu bir uygulama. Kekova'da yaşayan çocuklarımız için çok iyi bir şey. Yoksa ulaşım zor, yolumuz yok. Güvenli bir şekilde getirip, götürüyoruz çocuklarımızı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR