BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
GÜNCEL

Ankara saldırısı MGK'nın ana gündem maddesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, 21 Ekim'de toplanacak MGK'nın ana gündem maddesi Ankara'daki kanlı terör saldırısı olacak.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 21 Ekim'de Beştepe'de toplanacak. 1 Kasım seçimleri öncesinde son kez toplanacak MGK'nın ana gündemi Ankara'daki bombalı terör saldırısı olacak.

Saldırının kimler tarafından organize edildiği, nasıl gerçekleştiği, nerelerde güvenlik açığı yaşandığı tek tek ele alınacak. Miting alanları için yürütülen yeni 'güvenlik konsepti' ile ilgili çalışmalar da masaya yatırılacak. Ankara'yı hedef alan bombalı saldırı ile birlikte yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terör operasyonları da ayrıntılarıyla ele alınacak.

EK TEDBİRLER MASADA

Seçimlere 10 gün kala yapılacak MGK'da, YSK'nın, seçim alanlarını birleştirme yönünde alınan kararları iptal etmesiyle oluşan tablonun da değerlendirilmesi öngörülüyor. Vatandaşların güvenli bir ortamda oylarını kullanabilmesi ve sandık güvenliği için yürütülen çalışmalar ve ek tedbirler de MGK'da ele alınacak.

MGK'da Rusya'nın da fiili olarak müdahil olduğu Suriye'deki gelişmeler, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar, kaosla birlikte ortaya çıkan ve giderek büyüyen mülteci dalgası da ele alınacak. Bununla birlikte, Irak'ın kuzeyinde yaşanan başkanlık krizi, İsrail'in Filistinlilere yönelik devlet terörü de ele alınacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR