BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.489,87
GÜNCEL

Anadolu Üniversitesi'nde 20 akademisyen gözaltına alındı

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda aralarında profesör ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Anadolu Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi. Eskişehir, Afyonkarahisar, Batman, Kırşehir, İzmir, Manisa, Uşak ve Diyarbakır illerinde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda 20 evde arama yapıldı.

Polis ekipleri Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Akgün Alaslan ile birlikte aralarında araştırma görevlileri, bilgisayar işletmenleri, bilgisayar çözümleyicisi, şef, memur, tekniker, sekreter ve hizmetlilerin bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde ve çalıştıkları yerlerde aramaların sürdüğü belirtildi.

15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1 aday hakim, 1 icra dairesi müdür yardımcısı, 1 memur, 4 zabıt katibi, 7 infaz koruma memuru ile 1 elektrik teknisyeni gözaltına alındı. 15 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

ÇİFTELER'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Eskişehir'in Çifteler İlçesinde polis ekiplerinin FETÖ kadın yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda 4'ü kadın 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulamalarının devam ettiği belirtilirken Ankara merkezli yapılan operasyonda ise Eskişehir Barosu avukatlarından Selamet Şen'in gözaltına alındığı öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR