BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,10
ÖĞRETMEN

ALES'e başvuru nasıl yapılır?

ALES başvuru işlemleri nasıl yapılır? ALES Başvuru seçenekleri nelerdir? ALES'e internetten başvuru nasıl yapılır? ALES ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

ÖSYM Başkanlığı'dan yapılan açıklamaya göre,2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES 2016) Sonbahar Dönemi Kasım 2016 tarihinde yapılacak,Sınava başvurular, Ekim 2016 tarihleri arasında alınacaktır.


2016 ALES başvuru işlemleri


ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre 2016 İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’na (ALES) katılmak isteyen adayların 2016-ALES Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM’nin resmi web sitesinden (http://www.osym.gov.tr/) ulaşmaları gerekmektedir. Kılavuzda sınavla alakalı tüm detayları bulabilecek olan adaylar, kılavuzu başka bir yerden temin edemeyecekler.


2016 ALES ilkbahar dönemi sınavı için başvuru yapacak olan adayların Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden online olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Ancak sistemde geçerli fotoğrafı olmayan adayların başvuru merkezlerine tekrar başvurmaları ve geçerli bir fotoğraf çektirmeleri gerekmektedir. Son 50 ay içerisinde çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli sayılmaktadır.


Online olarak veya başvuru merkezlerinden ALES başvurularını yapan adaylar, belirlenen sınav ücretini yatırdıklarında başvuruları tamamlanmış olacaktır.